6911

Duurzame inzetbaarheid op de werkvloer: zo kun je het creëren

Als organisatie wil je natuurlijk dat het personeel tevreden is, dat de werksfeer prettig is en dat het personeel zo lang mogelijk bij jou blijft werken. In dit geval speelt duurzame inzetbaarheid een grote rol. Wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en hoe je het kunt creëren op de werkvloer, zetten we hieronder voor je op een rij.

Duurzame inzetbaarheid: wat is het?

Je hebt er vast weleens van gehoord: duurzame inzetbaarheid. Met duurzame inzetbaarheid wordt bedoeld dat je als organisatie zijnde ervoor zorgt dat je personeel op een tevreden manier de werkzaamheden kan uitvoeren en dat het personeel kan meegroeien met jouw bedrijf. Ook houdt het in dat de medewerkers tot aan het pensioen gemotiveerd, gezond en productief blijven. Dit heeft namelijk niet alleen voordelen voor de organisatie, maar natuurlijk ook voor de medewerkers zelf. Alles over duurzame inzetbaarheid lees je op everybodyfrank.com.

Werken aan duurzame inzetbaarheid met deze punten

Met de vele voordelen van duurzame inzetbaarheid, is het niet zo gek dat veel organisaties veel aandacht schenken aan dit onderwerp. Wil jij weten hoe jij kunt werken aan duurzame inzetbaarheid en hoe je het kunt creëren op de werkvloer? Dan kun je de onderstaande punten eens doornemen die je hierbij een handje kunnen helpen.

Communicatie is belangrijk

Een werkvloer zonder communicatie, dat wordt gegarandeerd een zooitje. Communicatie is daarom erg belangrijk; niet alleen bij de collega’s onderling, maar ook tussen leidinggevende en de medewerkers. Door duidelijk met elkaar te blijven communiceren kunnen wensen besproken worden, kunnen onduidelijkheden uit de lucht worden gehaald en zorg je ervoor dat mensen zich gehoord voelen. Ook is het belangrijk om over inzetbaarheid te blijven praten.

Laat jouw medewerkers meegroeien

Om ervoor te zorgen dat het personeel zo lang mogelijk bij jou blijft werken, is het belangrijk om het personeel ook mee te laten groeien met het bedrijf. Zorg er bijvoorbeeld voor dat medewerkers een hogere functie kunnen krijgen bij goed functioneren, of dat er opleidingsmogelijkheden beschikbaar worden gesteld. Betrek het personeel bijvoorbeeld ook bij de doelen van de organisatie.

Goede werk-privébalans

Een goede werk-privébalans levert een boel voordelen op, ook als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Er kunnen zich namelijk in de loop van de tijd situaties voordoen waarin een medewerker meer tijd nodig heeft voor privémomenten. Als organisatie is het daarom belangrijk om een fijne werk-privébalans te stimuleren door bijvoorbeeld de medewerkers vaker thuis te laten werken of door flexibele werktijden op te stellen. Hierdoor blijven medewerkers over het algemeen tevreden, ervaren ze minder stress en kunnen ze beter presteren.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!