Bedrijfswagen leasen

Auto van eenmanszaak of privé op BV zetten

Stel je voor de zaken gaan goed en je besluit om je eenmanszaak te migreren naar een besloten vennootschap (BV). Dikke kans dat je je auto ook op de balans van je BV wil zetten. Welke administratieve stappen zijn hier voor nodig?

Waar schrijf ik het kenteken over naar mijn BV?  

In dit artikel gaan we ervanuit dat je eenmanszaak inmiddels is omgezet naar een BV.  Belangrijk om te weten is dat je BV als een rechtspersoon geldt. Waar de auto in de eenmanszaak op je eigen naam stond, dien je nu de auto op naam van de BV te zetten. Je schrijft de auto dus over van eigenaar. Niet jij, maar de BV wordt hierdoor eigenaar van de auto. Dit kun je doen bij een overschrijfpunt bij jou in de buurt. Meestal zitten deze overschrijfpunten bij een postkantoor. Tegenwoordig kun je een voertuig ook online overschrijven.

Hoe schrijf ik het kenteken over naar mijn BV?

Wanneer je bij het overschrijfpunt bent aangekomen moet je als tenaamgestelde (huidige eigenaar) zorgen dat je het kentekenbewijs, de tenaamstellingcode en een legitimatiebewijs bij je hebt. Vervolgens moet je kunnen aantonen dat je tekenbevoegd bent als persoon voor de BV. Hiervoor heb je een uittreksel nodig. Dit uittreksel mag niet ouder zijn dan een jaar.

Wanneer je in je drukke ondernemersleven geen tijd hebt om deze zaken zelf te regelen, kun je ook iemand machtigen. Je geeft een andere persoon dan toestemming om de auto op naam van de BV te zetten.

 

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen