Review beleggen met Binck

Review: Beleggen met Binck

Benjamin Graham, grondlegger van de moderne beleggingstheorie, zei het nu bijna honderd jaar geleden: Wat je zelf doet, doe je het beste. In vele gevallen is dat met beleggen niet anders. Jij wil immers dat je geld voor jou werkt, niet voor je fondsmanager of bankier. Via Binck heb je de mogelijkheid om als particulier belegger zelf jouw aandelenportefeuille samen te stellen.

Gebruiksvriendelijk en toegang tot alle belangrijke beurzen

Zelf je vermogen beheren hoeft niet ingewikkeld te zijn. BinckBank heeft een erg verzorgde en nette user interface, die belangrijke informatie niet verstopt in een verborgen tab. Je ziet heel duidelijk in de banner bovenaan welke instrumenten je zou kunnen gebruiken. Verder zie je in een oogopslag de balans van je portefeuille en kun je allerlei voorkeuren instellen. Het platform geeft in realtime alle koersinformatie weer en je kan instellen om meldingen te krijgen via sms of email.

Je hebt als belegger met Binck toegang tot alle belangrijke beurzen in Europa en Amerika. (Onder andere: Euronext, NYSE, Nasdaq, TSX.) Je kan op al deze beurzen gebruik maken van verschillende instrumenten afhankelijk van jouw wensen en tolerantie voor risico. Je kan simpelweg gewoon aandelen in een bedrijf kopen, investeren in fondsen, zowel beursgenoteerd als niet-beursgenoteerd. (Voor niet-beursgenoteerde fondsen vraagt BinckBank vanaf €500 zelfs geen aankoopkosten.) Maar voor de geavanceerde belegger zijn de mogelijkheden legio:

  • Opties
  • Turbo’s
  • Warrants
  • Valuta
  • Trackers
  • Futures

Lage transactiekosten

Uiteindelijk komt het erop neer dat je vermogen rendement opbrengt. Een robuust en gediversifieerd portfolio en economische groei is daar een onderdeel van. Een ander onderdeel – een sluipmoordenaar die de opbrengst van een portfolio aanzienlijk kan doen krimpen – zijn de kosten die verbonden zijn aan beurstransacties.

BinckBank doet het hier aanzienlijk beter dan anderen. Je betaalt bijvoorbeeld voor kleinere sommen (<€2.500) maar €7.25 per transactie. Dat is iets lager dan wat je gewoonlijk voor een dergelijke transactie zou betalen, maar als je een middelgrote som wil investeren (<€5.000) dan betaal je maar €9.75. Beter dan dat zul je moeilijk ergens anders vinden. Hoe minder geld je uit handen geeft door transactiekosten, hoe meer geld je uiteindelijk kan investeren. Op termijn zijn de resultaten van een klein verschil per transactie niet te onderschatten.

Geïnformeerd beslissen met de Binck Academy

Keuzevrijheid gaat echter wel gepaard met een stevige dosis verantwoordelijkheid. Je kan verlies en underperformance niet in de schoenen van iemand anders schuiven als je zelf de foute keuzes gemaakt hebt. Het is dus aan jou als belegger om een intelligente belegger te worden. Binck stelt hiervoor de Binck Academy ter beschikking. Hier kan je als beginnende belegger heel veel kennis opdoen, gaande van beursjargon tot effectenanalyse.

Zelf beleggen begint bij zelfkennis. Welke strategie past het beste bij je temperament? De Academy heeft een uitgebreide gids ter beschikking om je te helpen de juiste houding ten aanzien van beleggingen aan te meten. Wat ik handig vind is dat je deze kunt downloaden als PDF.

Zelf je portfolio samenstellen

Binck vermindert de rol van de middle man tot het absolute minimum. Je analyseert zelf effecten die je interessant lijken en kiest op basis van je eigen inzicht en oordeel welke bedrijven je nou precies het investeren waard vindt en welke niet. Zo stel je zelf je eigen portfolio samen, waarin je zelf bepaalt welk gewicht je iedere sector of positie geeft. Je hoeft dus niet mee te gaan in de nieuwste trend of het hotste fonds van het moment.

Dat je de vrijheid hebt alles te bepalen, wil natuurlijk ook wel zeggen dat je ervoor kan kiezen om wél advies te krijgen van experts en om wél een deel (of het geheel) van je kapitaal te investeren in fondsen. Het is dus aan jou om je vermogen zelf te beheren of het aan een expert van BinckBank over te laten.

Een uitstekende broker

Een applicatie die zowel op de PC als op mobiel te gebruiken valt, die erg gebruiksvriendelijk is én lage tarieven heeft, daar zeg je niet zomaar nee tegen. Als je nog maar net wil beginnen met beleggen, of als je als ervaren belegger op zoek bent naar een beter handelsplatform voor je vermogen, dan is BinckBank ongetwijfeld het overwegen waard. Met Binck kun je goed voor je vermogen zorgen, zodat je vermogen ook goed voor jou kan zorgen.

Klik hier om je aan te melden bij Binck

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!