Wat is affilate marketing?

Wat is affiliate marketing en hoe kan ik ermee beginnen?

Digitaal ondernemen heeft sinds de uitbraak van de coronapandemie een stroomversnelling doorgemaakt. Er zijn tegenwoordig talloze manieren om online geld te verdienen via internet. Alleen al in het beginnen van een webshop zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je een webshop met eigen producten beginnen, gebruik maken van dropshipping, of simpelweg de producten van iemand anders verkopen. Dit laatste noemen we affiliate marketing. Door bezoekers van je website door te verwijzen naar de webshop van iemand anders en hiervoor ontvang je een commisie, wanneer ze daadwerkelijk tot aankoop overgaan.

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing kun je geld verdienen met jouw website, zonder dat je het product daadwerkelijk zélf hoeft te verkopen of in voorraad te hebben. Je plaatst een productlink op jouw website die de bezoeker naar de website van de aanbieder of adverteerder verwijst, waar de uiteindelijke verkoop plaats vindt. Voor het doorsturen van deze klant of lead ontvang je een beloning of commissie.

Door een blog over het product van de aanbieder te schrijven of door een advertentie of banner op jouw website te plaatsen kan jij als affiliate het product van de aanbieder of adverteerder promoten. Wanneer een artikel goed scoort in Google of wanneer je een groot bereik hebt via social media kunnen commissies al snel hard oplopen!

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

De voordelen heb ik al een beetje verklapt. Voor het uitoefenen van affiliatemarketing heb je eigenlijk alleen een internetaansluiting, laptop en creatieve geest nodig. Grote investeringen zijn vooraf dus niet nodig.  Je hoeft dus vooraf geen grote investeringen te doen. Ook niet onbelangrijk, je hebt weinig technische kennis nodig.

Rustig aan beginnen
Een groot voordeel van het starten met affiliate marketing vind ik dat je eerst als particulier kunt starten en zo rustig alle kneepjes van het vak kunt leren. Je hoeft niet gelijk naar de kamer van koophandel te rennen om je eigen bedrijf in te schrijven, maar je kunt dus eenvoudig en in je eigen tempo stap-voor-stap beginnen met affiliate marketing.

Hoge winstmarges
Doordat je om affiliate marketing te bedrijven geen machines, voorraad en veel personeel nodig hebt, zijn de winstmarges erg hoog. Een extra bezoeker op je website kost immers geen extra geld. Wanneer deze bezoeker vervolgens doorklikt en tot aankoop overgaat is je winstmarge bijna 100%. Bovendien is je model erg gemakkelijk schaalbaar om dezelfde reden.

Een website starten is eenvoudiger dan je denkt 
Zelf werk ik met Marketheme, omdat ik dat heel makkelijk en fijn vind werken, echter je kunt er voor kiezen om zelf WordPress software te downloaden (via WordPress.org) en op die manier een website of blog website te bouwen. WordPress is opensourcesoftware om een website, blog of webshop te bouwen. Er is online veel (gratis) informatie beschikbaar over hoe je met WordPress je eigen site kunt maken.

Een ander groot voordeel van het starten met affiliate marketing vind ik dat je eerst als particulier kunt starten en zo rustig alle kneepjes van het vak kunt leren. Je hoeft niet gelijk naar de kamer van koophandel te rennen om je eigen bedrijf in te schrijven, maar je kunt dus eenvoudig en in je eigen tempo stap-voor-stap beginnen met affiliate marketing.

Wat zijn nadelen van affliliate marketing?

Er kleven vanzelfsprekend ook nadelen aan affiliate marketing. Veel mensen hebben inmiddels ontdekt dat je met deze vorm van ondernemen serieus geld kunt verdienen. Hieronder noemen we een aantal nadelen van affliate marketing.

Concurentie
Internet is nou eenmaal the place to be is om spullen te kopen. Zelfs ouderen shoppen sinds de coronacrisis massaal online. Gevolg is dat de komende jaren waarschijnlijk veel fysieke winkels zullen verdwijnen. Daardoor wordt wordt het dringen aan de poort op het internet, met als gevolg dat er weer meer aanbieders komen van webshops die het fenomeen van affliate marketing ook in de smiezen hebben.

Concurrentie zul je echter bijna in iedere vorm van ondernemen aantreffen. Of je nou een fysieke winkel hebt, een adviesbureau start of spullen via internet verkoopt. Concurrentie is iets waar je als ondernemer mee hebt te dealen.

Geduld
Het kan even duren voordat je jouw eerste commissies gaat verdienen. Met bloggen heb je een wat langere adem nodig dan als je bijvoorbeeld gaat adverteren met Google Ads, Sommige ondernemers doen er soms wel 3 maanden over voordat ze hun eerste commissie binnen hebben. Anderen weten dit sneller te realiseren, maar dat is helemaal afhankelijk van in welke niche je opereert.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Met affiliate marketing is de sky letterlijk the limit. Er zijn ondernemers die met affiliate marketing slechts een paar honderd euro per maand verdienen, maar er zijn ook affiliates die wel 10.000 euro per maand verdienen! Veel is afhankelijk van in welke niche je opereert en in hoeverre je skills zoals bloggen en doen van goed zoekwoord onderzoek onder de knie hebt. Je zult merken dat je hier gaandeweg steeds beter in wordt!

Zoals eerder besproken is het leuke van affiliate marketing dat het gemakkelijk op te schalen is, zonder veel extra kosten. Wanneer je zo’n 2000 bezoekers per maand hebt en 100 blogs online hebt staan, dan is het logisch dat je al snel 4000 bezoekers zult behalen als je 200 blogs online hebt. Je inkomsten zullen logischerwijs dan ook verdubbelen.

Een voorbeeld van iemand die veel verdiend met affiliate marketing is Jacko Meijaard van de affiliate marketing revolutie. Hij verdient meer dan € 10.000,- per maand als affiliate en dankzij de cursussen die hij geeft. Je kunt meer over de cursus te weten komen door hier te klikken.

Wat zijn de meest winstgevende niches voor affiliate marketing?

Hieronder vind je de meest winstgevende niches voor affiliate marketing:

  • Vergelijkingswebsite
  • Review website
  • Dagdeals website

Vergelijkingswebsites ken je vast wel. Dat zijn de sites waarbij je kunt kijken wie de goedkoopste aanbieder is van gas, licht, stroom en bijvoorbeeld verzekeringen. Minder bekend zijn sites waarbij je de prijs van je sneakers kunt vergelijken of een site die de prijs van dozen lego vergelijkt. Onlangs stond er een review website te koop op een verkoopplatform. De website had een jaaromzet van 500.000 euro, waarvan 485.000 pure winst. De vraagprijs was 1,7 miljoen euro! Belangrijk om te weten is dat deze website 110.000 bezoekers per maand heeft. Dat is natuurlijk een extreem voorbeeld en niet voor iedereen weggelegd, maar het geeft wel de potentie aan. Dagdeal websites zijn tevens een voorbeeld van een winstgevende niche, deze trekken namelijk veel koopjesjagers en daar zijn er veel van in Nederland.

Hoe kan ik starten met affiliate marketing?

Mocht je geen zin hebben om alles zelf uit te zoeken kun je er voor kiezen om een snelcursus affiliate marketing te volgen. In dit geval kunnen wij je de cursus van Jacko Mijaard, de affiliate marketing revolutie aanraden. Jacko Mijaard verdient maandelijks meer dan 10.000 euro aan affliate marketing en legt je voor enkele tientjes uit hoe je een winstgevende affiliate website kunt bouwen.

Klik hier voor meer informatie over de cursus en om een tijdelijke korting van 84% te claimen

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!