ideeën sidehustle

Side hustle: 8 ideeën om extra geld bij te verdienen naast je gewone baan

Veel mensen hebben tegenwoordig een fulltime ( 32, 36 of 40 uur) job. Terwijl ze daarnaast geld bijverdienen met Sidehustle. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Een side hustle is eenvoudig te managen en prima te combineren met je fulltime job. In dit artikel maak je kennis met wat een side hustle is, hoe je een side hustle vind en dragen we 8 ideeën aan om direct te starten!

Wat is een side hustle ?

Een side hustle is eigenlijk niets meer dan een parttime / flexibele job naast (Side) je vaste baan. Dit genereert een extra inkomstenstroom naast je vaste inkomen. Een side hustle kan van alles zijn, bijvoorbeeld een enorme hobby of passie waar je niet mee te maken hebt in je huidige baan, omdat het een totaal ander vakgebied betreft.

Waarom beginnen met een side hustle ?

De voornaamste reden dat je een side hustle begint is omdat je een extra inkomsten stroom wil genereren. Hoe fijn is het dat je structureel enkele tientjes tot wel honderden euro’s extra te besteden hebt? Uiteraard moet je hier wel iets voor doen en komt het je niet aanwaaien. Hoe je dit kunt realiseren leg ik je hieronder verder uit. Ook jij kunt het, het enige wat het je kost is tijd en doorzettingsvermogen!

Hoe kies je een side hustle die bij jou past ?

Voordat je extra geld kunt gaan verdienen met een side hustle is het natuurlijk van belang dat je weet waar je voor gaat kiezen. Hoe weet je welke side hustle voor jou het meest geschikt is? Om hier achter te komen kun je ons handige stappenplan volgen:

1. Waar ben je goed in ?

Wanneer je wilt beginnen met een side hustle die bij jou past is het verstandig jezelf af te vragen waar je goed in bent? Wanneer je ergens goed in bent zal je deze kennis eenvoudig kunnen toepassen in je side hustle. Een schilder die auto’s gaat repareren wordt natuurlijk een lastig verhaal.

Ben jij bijvoorbeeld goed met kinderen, dan is het misschien een leuk idee om jezelf beschikbaar te stellen als oppas. Vraag jezelf af waar jij nu echt goed in bent en pas dit toe!

2. Waar ligt je passie ?

Wanneer je voor jezelf op de rij hebt gezet waar je nu eigenlijk goed in bent, zal dit betekenen dat hier ook vaak je passie ligt. Deze twee zaken lopen in de meeste gevallen parallel aan elkaar. Wanneer jij een passie hebt voor schrijven en graag mag sporten, dan kun je wellicht lifestyle blogger worden.

Zorg ervoor dat je kiest voor een side hustle waar je passie ligt. Op deze manier kun je vol overgave jou kennis en kunde overdragen en delen met de rest van de wereld!

3. Hoe deel je je tijd in ?

Voordat je begint met je side hustle is het belangrijk dat je van te voren weet of het qua tijd te managen is. Daarnaast moet je voor jezelf bepalen hoeveel tijd je er dagelijks of wekelijks aan wilt besteden. Je werkzaamheden bij je huidige werkgever mogen er natuurlijk niet onder leiden!

Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaald hoeveel tijd je er wilt insteken. Maak voor jezelf een planning, denk hierbij bijvoorbeeld aan 3 dagen per week van 19.00 tot 21.00 en een halve dag in het weekend. Denk er wel goed over na. Hoe meer tijd je erin steekt hoe hoger je verdiensten op termijn zullen zijn.

Moet ik investeren om voordat ik geld kan bijverdienen met side hustle ?

Dit is iets wat je voor jezelf vanaf het begin gelijk duidelijk moet hebben. Wanneer je gaat bloggen dien je bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een werkende laptop. Wanneer je een webpagina maakt zal je een domein moeten aanschaffen. Uiteraard zijn er ook opties voor een gratis blogpagina via WordPress.

Kortom, wil je investeren bepaal dan hoeveel en waarvoor. Als jij een webshop begint met eigen voorraad, dan moet je investeren. Wil je dit niet kies dan voor dropshipping. Maak een goed plan en stel voor jezelf (haalbare) doelen. Hieronder vind je 8 creatieve ideeën om een side hustle te beginnen die bij jou past!

1. Verkoop je oude kleding

Je kent het wel. Zeker de helft van wat er aan kleding in je kast ligt draag je niet meer.. dit blijft vaak in de kast hangen en je kijkt er nooit meer naar om. Hoe fijn is het dat je geld kunt verdienen met de verkoop van je oude kleding? Je zult merken dat je oude kleding al snel een paar honderd euro kan opleveren.

Als je echt geld wilt bijverdienen met het verkopen van kleding als side hustle, dan zou je het echter groter moeten aanpakken. Vraag familie, vrienden, kennissen of zelf buren of je hun oude kleding mag verkopen. Je kunt dan met ze afspreken dat je een vast bedrag per kledingstuk afstaat. Op deze manier zet je je eigen handeltje op.

Er zijn tegenwoordig verschillende platformen waar je je kleding kunt aanbieden en een gigantisch bereik hebt. Naast marktplaats zijn Vinted & United WardRobe speciaal ingericht voor de veilige verkoop van tweedehands kleding. Met dit geld kun je uiteraard nieuwe kleding kopen, maar ook op de spaarrekening zetten. Een leuke side hustle die relatief weinig tijd en moeite kost, maar toch kan zorgen voor een leuke bijverdienste.

2. Begin met freelance schrijven of bloggen

Vind jij schrijven leuk en wil je hiermee ook nog wat extra’s verdienen? Dan is freelance bloggen wellicht echt iets voor jou! Er zijn veel bedrijven die zoeken naar contentschrijvers / tekstschrijvers. Hier kunnen vaak leuke vergoedingen tegen overstaan. Hierbij kun je denken aan een vergoeding van enkele centen per woord. Dit lijkt niet veel, maar wanneer je € 0,02 per woord vraagt (wat laag aangehouden is) levert een tekst van 500 woorden je toch al € 10 op.. Wanneer je er 3 in de week schrijft is dit € 120,- extra per maand. Het enige wat het je kost, is tijd.

3. Maak gebruik van affiliate marketing

Mocht je inmiddels in het bezit zijn van een blog, kun je er voor kiezen om producten van iemand anders te gaan promoten middels affiliate marketing. Een duur woord, maar eigenlijk is het niets meer dan het aanbevelen van producten van verschillende webshops tegen een bepaalde commissie. Dit kan door middel van het schrijven van advertorials. Dat betekent dat jij een aanbevelende tekst schrijft over een product of dienst, wanneer je lezers dit product of deze dienst afnemen jij hier een bepaalde percentage voor krijgt als ‘beloning’.

4. Verkoop handgemaakte producten

Ben je creatief? Dan kun je besluiten handgemaakte producten te verkopen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wel een leuke en vooral ook rendabele manier van side hustle om geld bij te verdienen. Als je iets doet wat je leuk vindt, dan voelt dit niet als werk. Je kunt zelf kiezen welke producten en materialen je gebruikt. Zo kun je met verschillende kledingstukken bijvoorbeeld een nieuw kledingstuk maken.Bovendien ben je door hergebruik van materialen erg duurzaam bezig.

Maar wat dacht je van het breien van een paar lekkere warme sokken voor de winter? De kosten voor een bolletje wol zijn vaak niet hoger dan €1,- Dat betekent dat jij voor een euro een paar mooie sokken kunt maken. Verkoop ze voor €5,- per paar en je hebt €4,- verdiend. Uiteraard moet je hierin je ‘loonkosten’ niet meenemen. Lees hier verschillende producten die je eenvoudig zelf kunt maken en verkopen

5. Zoek naar verborgen schatten in de kringloop!

Niet direct een voor de hand liggende manier om te kiezen als side hustle, maar wel een erg onderschatte.. De kringloopwinkel.
Dit is werkelijk een goudmijn als je weet hoe je dit moet aanpakken. Je kunt er voor kiezen om oude spullen op te knappen en vervolgens weer door te verkopen.

Een simpel voorbeeld uit eigen ervaring.. Mijn vriendin wilde dolgraag een klein trapje hebben, leuk voor in de kamer. Bij een willekeurige woonwinkel kosten deze al gauw tussen de €25 – €30. Toen bedacht ze zich eens naar de kringloop te gaan. En daar stond een soortgelijk trapje voor nog geen tientje! Deze meegenomen, licht geschuurd en voorzien van een kleurtje (wit) alles bij elkaar heeft haar dit trapjes nu €12,- gekost. Uiteraard was ze zo trots dat ze hem niet wilde verkopen.

Maar stel je voor dat je hem voor €20,- had verkocht, dat was een dikke €10,- winst voor nog geen 20 minuten werk. Ik weet overigens zeker als ze bij de kringloop €7,50 had gezegd hem hier ook voor mee had kunnen krijgen. Zo kun je dat ook doen met stoelen, tafels, kastjes noem maar op.. Vaak doet een nieuw kleurtje wonderen. Dus schaam je niet en trek de stoute schoenen aan en ga naar de kringloop. Je helpt ze hier ook nog eens enorm mee, dus een win-win situatie voor beide!

6. Start met een dropshipping website

Wanneer je geld wilt bijverdienen met een side hustle in de vorm een webshop zul je ook voorraad moeten houden. Dit kost geld, geld wat je misschien niet hebt of direct wilt investeren. Dat hoeft niet perse een belemmering te zijn. Er zijn namelijk voldoende opties om producten die jij aanbied direct uit het distributiecentrum van de desbetreffende leverancier. Voor wie geen voorraad wil of kan houden is dit de perfect oplossing. Jij start een webshop, biedt de producten aan en wanneer de klant deze besteld, bestel jij ze (automatisch) bij de leverancier.

Een voorbeeld; de klant koopt bij jou product X voor €49,95. Dit product kost jou bij de leverancier € 19,95 (inkoopprijs), € 6,95(verzendkosten) & €1,95 handeling fee. Dat betekent dat dit product je een netto winst van €21,10 oplevert. De berekende verzendkosten kun je eventueel (deels) doorberekenen naar de klant. Je kunt eenvoudig beginnen met het opstarten van een dropshipping webshop. Er zijn verschillende partijen waar je direct een connectie mee kunt maken middels bepaalde software. Op deze manier wordt hun volledige product feed (assortiment) in 1 keer geüpload naar jou webshop.

7. Geld verdienen met doorverkoop van producten via AliExpress.

Zoals je misschien weet is het mogelijk spotgoedkoop producten uit China te kopen middels Aliexpress. Een nadeel zijn echter wel de lange levertijden. De consument wil eigenlijk niet te lang wachten op zijn of haar producten en gaat daardoor vaak voor de duurdere variant.

Je kunt er voor kiezen om van gewilde producten een voorraadje in te slaan en deze vervolgens iets duurder door te verkopen. Dit kan via je eigen pagina, maar ook via bijvoorbeeld marktplaats of een anders handelsplatform.

8. Beginnen met beleggen

Heb je al wat vermogen opgebouwd of houd je door je al bestaande side hustle geld over? Laat het geld dan voor je werken, tegenwoordig levert geld op de spaarrekening weinig tot niets op. Investeren in bijvoorbeeld aandelen kan hiervoor een mooi alternatief zijn. Hiermee kun je op een eenvoudige manier geld het werk laten doen. Lees hier meer over je hoe je kunt beginnen met beleggen.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!