Netflix serie Bernard Tapie

Kijktip: Het levensverhaal van de omstreden ondernemer Bernard Tapie op Netflix

De kans is groot dat je nog nooit van de naam Bernard Tapie hebt gehoord. Toch kent vrijwel iedere Fransman deze inmiddels overleden omstreden zakenman. Een goede reden om het levensverhaal te verfilmen en op Netflix uit te brengen middels een miniserie genaamd “Class Act”.

Succesvolle, maar omstreden ondernemer

Het leven van Bernard Tapie is er een geweest vol ups en downs, gevuld met controverses en verrassende wendingen. Bernard Tapie streefde er op diverse manieren naar om de top te bereiken in het leven. Eerst als autocoureur en zanger, maar hierin slaagde hij niet.

Meer succes had hij als ondernemer. Hij vergaarde zijn fortuin door bedrijven met grote schulden op te kopen middels complexe financiële en juridische constructies.

Het succes als zakenman opende de deuren voor een politieke carrière. Hij schopte het tot minister, maar het ministerschap werd abrupt beëindigd door een corruptieschandaal.

Op sportgebied vergaarde Bernard Tapie bekendheid door de in financieel zwaar weer verkerende voetbalclub Olympique Marseille te kopen. Ook hier vergaard hij groot succes met diverse prijzen, waaronder het winnen van de Champions League in 1993.

De Netflix-serie “Class act” is een goede kijktip voor de ondernemer, maar ook voor de gewone man. Snel kijken dus!

 

Deel deze post

Gerelateerde artikelen