Manieren om geld te verdienen met je blog

3 manieren om (meer) geld te verdienen met jouw blog

Het hebben van een blog als sidehustle is al lange tijd erg populair. Dat is begrijpelijk, want het is een goede manier om extra inkomsten te genereren. Het voordeel is dat een blog een goede bron kan zijn van passieve inkomsten: je schrijft een artikel en daarna kun je er (in theorie) oneindig aan verdienen, zonder dat het je extra werk of extra tijd kost. Hoe je geld kunt verdienen met jouw blog als sidehustle? In dit artikel benoem ik 3 verschillende manieren.

1. Affiliate marketing

Deze optie ligt het meest voor de hand, dus laten we deze als eerste bespreken. Doormiddel van het toepassen van affiliate marketing kun je aardig wat extra inkomsten genereren, zonder dat je zelf producten hoeft te verkopen. Een affiliate link is overigens vrijwel hetzelfde als een advertentie, alleen gaat het dan meestal om een tekstlink in plaats van een afbeelding. Het principe is simpel:

  • Je schrijft een artikel over een gerelateerd onderwerp.
  • In het artikel (of op je website) verwerk je een advertentie of een affiliate link.
  • Via een code wordt bijgehouden hoeveel clicks en/of verkopen er zijn via jouw link.
  • Je ontvangt een vergoeding per click of per verkoop.

Bovenstaande kun je regelen via verschillende platformen, zoals TradeTracker, Daisycon en PayPro. Bij deze platformen kun je je aanmelden om te adverteren voor allerlei verschillende bedrijven. De advertenties en links worden automatisch voor je gegenereerd, dus technische kennis is geen vereiste. Om een flitsende start te maken met affiliate marketing raden we je aan eens kennis te maken met de affiliate marketing revolutie.

Klik hier voor meer informatie over de affiliate marketing revolutie 

2. Eigen producten verkopen

Steeds meer bloggers bieden zelf producten aan via hun website. Een webshop toevoegen is tegenwoordig geen abracadabra meer dankzij toegankelijke platformen zoals WordPress en daar maken veel bloggers goed gebruik van. Het is dan natuurlijk mogelijk om fysieke producten aan te bieden, maar in de praktijk wordt veelal gekozen voor digitale producten. Denk daarbij aan online cursussen en e-books. Het aanbieden van dit soort digitale producten kan in veel gevallen volledig geautomatiseerd worden, waardoor het dus een passieve inkomstenbron wordt.

3. Gesponsorde blogs schrijven

Ook deze optie ligt voor de hand: het schrijven en plaatsen van blogs in opdracht. Je wordt dan betaald voor het artikel en/of je ontvangt een gratis product. Dat is niks nieuws en zo wordt het al jaren gedaan. Maar wist je ook dat er tegenwoordig verschillende platformen zijn die jou in contact brengen met potentiële opdrachtgevers? Zo kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij Blog Brains, waarbij je een vast bedrag krijgt per artikel, zodat je dus niet zelf hoeft te onderhandelen over de prijs.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!