165365995-l-scaled-1

Zijn SPARC’s de nieuwe SPAC’s? Bill Ackman denkt van wel

Hedgefondsmiljardair Bill Ackman heeft in juli 2020 een Special Purpose Acquisition Vehicle (SPAC) van $ 4 miljard opgezet, Pershing Square Tontine Holdings Ltd (NYSE: PSTH). Maar na bijna een jaar zonder deal, kondigde de SPAC vorige week aan een belang van 10% verwerven in Universal Music Group, dat voor ongeveer $ 4 miljard in handen is van het Franse conglomeraat Vivendi SE.

Hoe verschilt de deal voor Universal van een typische SPAC?

De transactie om Universal te verwerven zal niet uw typische SPAC-deal zijn, waarbij de SPAC fuseert met een particulier bedrijf om het openbaar te maken. Universal zal noteren op Euronext Amsterdam en PSTH krijgt een belang van 10% in het beursgenoteerde bedrijf.

De SPAC had ongeveer $ 1,6 miljard aan extra middelen uit de uitoefening van haar termijnaankoopovereenkomsten met de Pershing Square Funds en gelieerde ondernemingen. Na de afronding van de deal houdt de SPAC genaamd PSTH Remainco $ 1,5 miljard over. Het geld zal worden gebruikt om andere bedrijven na te jagen.

Het bedrijf van Ackman zal ook een nieuwe entiteit opzetten met de naam Pershing Square SPARC Holdings, Ltd.

Dus, wat is een SPARC?

SPARC staat voor Special Purpose Acquisition Rights Company. In tegenstelling tot een traditionele SPAC, die eerst kapitaal ophaalt bij investeerders en vervolgens probeert te investeren in een particuliere werkmaatschappij om deze binnen twee jaar openbaar te maken, zal een SPARC eerst het doelbedrijf identificeren en vervolgens kunnen de investeerders bepalen of ze willen investeren .

De SPARC heeft het voordeel van minder tijdsdruk, aangezien de termijn van twee jaar voor het sluiten van een deal en minimale acceptatiekosten niet gelden. SPARC is voornemens rechten uit te geven om gewone aandelen in SPARC te verwerven voor $ 20,00 per aandeel aan PSTH-aandeelhouders.

Ackman’s SPARC zal minimaal $ 6,6 miljard aan contanten hebben en tot ongeveer $ 10,6 miljard om toekomstige deals te financieren.

Het bericht Zijn SPARC’s de nieuwe SPAC’s? Bill Ackman denkt van wel verscheen eerst op Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen