61489203-l-scaled-1

Rapport: Marshall Wace onderzoekt blootstelling aan crypto

Hedgefondsgigant Marshall Wace onderzoekt de mogelijkheden van investeringen in de cryptosector, vertelden insiders aan de Financial Times. Dit sluit aan bij de tendens van de groeiende interesse van grote vermogensbeheerders in digitale activa volgens het rapport.

Fonds om te investeren in stablecoins, betalingssystemen voor digitale valuta

De in Londen gevestigde Marshall Wace, wiens beheerde activa wordt gewaardeerd op $ 55 miljard (£ 39,82 miljard), zal volgens het rapport investeren in onder meer stablecoins, digitale valutabetalingssystemen en blockchain technologie. Het aanstaande portfolio van het hedgefonds zal interesse wekken in ontwikkelde digitale particuliere financieringsactiviteiten. Het initiatief komt op een moment dat steeds meer conventionele financiële instellingen, zoals banken, adviesbureaus en fondsbeheerders, ernaar streven hun blootstelling aan digitale activa te vergroten.

Marshall Wace is niet het enige gigantische hedgefonds dat de dynamische digitale activa industrie in de gaten houdt. Brevan Howard heeft een aantal activa naar crypto verplaatst. Renaissance Technologies maakte vorig jaar plannen bekend om in Bitcoin (BTC/USD) te investeren.

Fonds verkent nieuwe mogelijkheden voor rendement

Eerder in 2021 lanceerde Marshall Wace een fonds om te investeren in zorgbedrijven voordat ze naar de beurs worden gebracht en om vervolgens hun activa vast te houden als onderdeel van hun beleid om nieuwe wegen van rendement en rendement op particuliere markten te verkennen. De nieuwe lancering wordt geleid door Marshall Wace Asia CEO Amit Rajpal, die mede-oprichter was van het Indiase fintech-bedrijf Niyogin.

Eind mei nam Marshall Wace deel aan een fondsenwervingsronde voor Circle, waarmee $ 440 miljoen werd opgehaald. Circle is een fintech die USD Coin (USDC/USD) heeft gelanceerd. Van begin 2021 tot eind mei is het Tops Market Neutral fonds van Marshall Wace met 11 procent gegroeid. Het fonds voert meta-analyses uit van koop en verkoopaanbevelingen.

Hoe duurzaam zal de interesse van hedgefondsen in crypto zijn?

Volgens een recent onderzoek verwachten hedgefondsen in de komende vijf jaar hun blootstelling aan crypto aanzienlijk te vergroten – meer specifiek tot gemiddeld 7,2% van hun totale vermogen. Ze zijn echter niet allemaal op de kar gesprongen. Een die dat niet heeft gedaan, is Elliott Management. In een brief gezien door Financial Times, verklaarde Elliott dat cryptocurrencies het potentieel hadden om “de grootste financiële scam in de geschiedenis” te worden.

Het bericht Rapport: Marshall Wace onderzoekt blootstelling aan crypto verscheen eerst op Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen