s14grhbuutcev26tayt-kwo0sds20y6vvrjimfsoum

We weten nu hoeveel geld Melvin Capital heeft verloren

Melvin Capital, het hedgefonds dat beroemd werd door zijn weddenschap tegen GameStop Corp. (NYSE: GME), verloor in januari meer dan de helft van zijn fondsen, volgens The Wall Street Journal

Van $12,5 miljard tot $8 miljard

Melvin Capital, het hedgefonds opgericht door Gabe Plotkin, ging 2021 in met $ 12,5 miljard aan kapitaal. Maar op weg naar de eerste handelsdag van februari, beheert het hedgefonds nog maar $ 8 miljard – een bedrag dat een contante infusie van $ 2,75 miljard omvat van Citadel, zijn partners, en Plotkin’s voormalige werkgever, Steven Cohen’s Point72 Asset Management.

Citadel, zijn partners en Point72’s cash-infusie zijn afgelopen maandag gesloten en hun investering staat al in het rood. De omvang van het verlies is volgens WSJ echter niet direct bekend.

Maar ondanks een zeer moeilijke start van 2021 door elke maatregel, heeft Melvin begin februari zowel nieuwe als bestaande klanten aangetrokken om kapitaal te investeren, vertelde een bron aan WSJ.

Moet je investeren in GameStop? Hier is een handige Invezz.com gids met alles wat u moet weten.

Verliezen gaan verder dan GameStop

Het verlies van meerdere miljarden dollars door Melvin Capital aan het begin van 2021 werd volgens WSJ gevoed door meer dan alleen GameStop. Volgens de meest recente openbaarmaking van de regelgeving van het fonds, kunnen we nu zien dat zijn bearish bets sindsdien in de verkeerde richting zijn gegaan.

Op het moment van de laatste bekendmaking had het fonds putopties op Bed Bath & Beyond Inc. (NASDAQ: BBBY), GSX Techedu Inc (NYSE: GSX) en National Beverage Corp. (NASDAQ: FIZZ). De aandelen van de detailhandelaar in huishoudelijke artikelen zijn vorige week met bijna 80% gestegen op het hoogste punt tijdens de week.

De aandelen van het in China gevestigde bijlesbedrijf stegen met 62% op het hoogste niveau tijdens de week, terwijl de aandelen van het moederbedrijf van LaCroix bijna verdubbelden.

Ironisch genoeg waren Melvin’s long weddenschappen vorige week ook gedaald. Het fonds bestond op het moment van de bekendmaking van twee online reisbureaus: Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG) en Expedia Group Inc. (NASDAQ: EXPE).

Het aandeel van Booking was vorige week net 10% lager op het laagste punt tijdens de week, terwijl de aandelen van Expedia meer dan 13% lager waren.

Andere hedgefondsen voelen de pijn

Andere hedgefondsen daalden met dubbele cijfers, waaronder Maplelane Capital dat begin 2021 $ 3,5 miljard beheerde en in januari 45% verloor, vertelde een bron aan WSJ. D1 Capital Partners van Dan Sundheim, een van de best presterende fondsen in 2020, eindigde in januari met een daling van ongeveer 20%.

In de toekomst wordt van hedgefondsen verwacht dat ze ervoor terugschrikken om hun bearish posities in regelgevingsdossiers te benadrukken door een beroep te doen op een regel van de Securities and Exchange Commission waarmee ze hun posities vertrouwelijk kunnen houden. Dit zou het hebben van een doelwit op hun rug waarschijnlijk elimineren of drastisch verminderen.

Andere hedgefondsen zouden nieuwe regels en risicobeheerparameters kunnen introduceren die zouden voorkomen dat beheerders dun verhandelde en / of sterke short posities aanraken.

Het bericht We weten nu hoeveel geld Melvin Capital heeft verloren verscheen eerst op Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen