Sale en leaseback

Wat is een sale en leaseback constructie?

Een sale-and-leaseback-constructie is een financiële transactie waarbij een bedrijf een activum (zoals een gebouw, apparatuur of voertuig) verkoopt aan een koper en het vervolgens direct weer terug least tegen een bepaald tarief en voor een bepaalde periode. De koper wordt dan de eigenaar van het actief en het bedrijf dat het actief heeft verkocht, krijgt het gebruik ervan terug door het te huren.

Wanneer is een sale en leaseback constructie nuttig?

Het doel van een sale-and-leaseback-constructie is vaak om overtollig kapitaal vrij te maken en om de liquiditeit van een bedrijf te verbeteren. Door een actief te verkopen en het vervolgens te leasen, kan een bedrijf geld krijgen zonder dat het de beschikking over het actief verliest. Dit kan vooral gunstig zijn voor bedrijven die behoefte hebben aan extra kapitaal, maar geen andere middelen hebben om die te verkrijgen.

Een sale-and-leaseback-constructie kan ook voordelig zijn voor de koper, omdat het hen de mogelijkheid biedt om een waardevol activum te verwerven en direct te profiteren van een leasecontract dat regelmatige en langdurige inkomsten oplevert.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen