Geld verdienen met AliExpress

Voorbeeld: Zo verdiende ik geld met AliExpress door zonnebrillen te verkopen!

Geld verdienen met AliExpress naast je vaste baan. Steeds meer (vooral jonge mensen) doen het. Maar is het wel de moeite waard om hieraan te beginnen? En hoe werkt het eigenlijk? Ik nam de proef op de som en verdiende binnen no-time enkele tientjes! Hoe? Dat lees je in dit artikel!

AliExpress als Sidehustle

Een uit Amerika overgewaaid fenomeen genaamd ‘Sidehustle’ wint ook in ons land steeds meer aan populariteit. Een Sidehustle is niets meer dan zoals het woord als zegt ‘Side’ een neven inkomen, bijvoorbeeld naast je vaste baan.

Geld verdienen met AliExpress is een vorm van Sidehustle welke we in deze blog gaan bespreken. Zelf verdiende ik deze zomer enkele tientallen euro’s bij met de doorverkoop van producten van AliExpress op o.a. Marktplaats, Ebay & Facebook.

Dit deed ik puur om testen of het mogelijk zou zijn. Het antwoord? Ja het is mogelijk. De tijd die het in beslag neemt? Valt best mee. Laten we zeggen maximaal een uur of 2 per week.

Hoe kun je geld verdienen met AliExpress ?

Geld verdienen met AliExpress is geen rocket science. Eigenlijk is het een mix van de juist producten kiezen en geduld. Wat ook helpt is het onder de aandacht brengen van je producten onder een zo groot mogelijke doelgroep.

Dit klinkt natuurlijk erg eenvoudig, maar dit is niet altijd het geval. We beginnen met kiezen van de juiste producten. Zelf ben ik begonnen met zonnebrillen van het welbekende merk Ray-Ban. Nou ja, eigenlijk Rol Ban en Ray Pona. Deze zonnebrillen lijken erg op Ray-Ban zonnebrillen, maar zijn een stuk goedkoper!

Ray Pona

 

Mijn eerste aankoop

Een tijdje geleden kocht ik er 4 in de aanbieding. De kosten hiervoor bedroegen in totaal € 16,60 inclusief verzending. Wat neerkomt op een bedrag van € 4,15 per zonnebril.

Het verzenden kostte € 6,75. Je wilt immers wel dat je koper de zonnebril goed binnenkrijgt.

Dat betekent dat de kostprijs van je zonnebril uitkomt op een bedrag van € 10,90. Kort samengevat, alles boven deze prijs is ‘Winst’..

Wat ik zelf merkte is dat spelen met de prijs erg goed helpt, we willen immers allemaal korting.. Ik bood ze aan voor de volgende prijs:

van €24,99 voor €19,99 met een ondergrens van 15 euro wanneer €19,99 ook teveel was.

Binnen 3 weken was ik alle 4 de zonnebrillen kwijt. 3 stuks voor de gevraagde €19,99 en de laatste zonnebril voor €16,75.

 • Mijn totale kosten waren €10,90 x 4 = €43,60
 • De totale opbrengst was €19,99 x 3 + €16,75 = € 76,72
 • De totale winst is            €76,72 – € 43,60 = €33,12

Tips voor een goede verkoop

Om je producten goed te kunnen verkopen zijn een aantal zaken van wezenlijk belang;

 • Wees altijd eerlijk over wat je verkoopt
 • Zorg dat je eigen foto’s maakt
 • Zorg dat je uitgebreid de product specificaties vermeld

Een andere belangrijke tip is: schrijf een goede verkooptekst en sla deze op in een tekstverwerker zoals WORD. Zoals je misschien weet zakken de advertenties op Marktplaats erg snel, ik herplaatste mijn advertentie daarom wekelijks.

Wanneer je de tekst en afbeelding gereed hebt is het een kwestie van enkele minuten alvorens je nieuwe advertentie is geplaatst en weer hoger genoteerd staat.

Wat zijn goede producten om in te kopen op AliExpress?

De juiste producten vinden kan lastig karwei zijn, echter hoeft dit niet het geval te zijn. In dit geval heb ik het gedaan door in te spelen op een trend. Waar is op korte termijn vraag naar? In de winter hoef je geen zonnebrillen te verkopen, in de zomer geen dikke truien..

Zelf hield ik als stelregel dat de prijs van een artikel niet boven de €10,- inkoop zou liggen, je moet er immers ook nog je eigen ‘marge’ overheen kunnen rekenen. Producten die het vaak goed lijken te doen:

 • Opladers (iPhone, Samsung etc.)
 • Telefoonhoesjes
 • Horloges
 • Kinderkleding
 • Speelgoed

Conclusie: Ja, geld verdienen met AliExpress kan echt!

Geld verdienen met Aliexpress kan ook voor jou een leuke extra inkomsten bron zijn. Momenteel heb ik zelf de tijd en ruimte niet om er meer aandacht aan te besteden. Toch vond ik het een erg leuk experiment!

Dit hoeft je echter niet te weerhouden om er zelf mee te beginnen. Er zijn zelfs voorbeelden van mensen die leven van de handel in AliExpress spullen. Hoe gaaf is dat!

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!