Bitcoins kopen

Stappenplan: Simpel, veilig en snel bitcoin kopen (met screenshots!)

In dit artikel vertel ik je hoe je op de snelste, goedkoopste en makkelijkste manier bitcoins kunt kopen vanaf jouw bankrekening.  Na het doorlopen van de volgende stappen ben jij straks in een handomdraai in het bezit bitcoins of andere cryptovaluta. In het onderstaande artikel vertel ik hoe je goedkoop en snel bitcoin of andere crypto kunt kopen. 

1. Vind een platform om Bitcoins te kopen vanaf je bankrekening

Het Nederlandse Bitvavo is erg geschikt om bitcoin of andere cryptovaluta te kopen. Het heeft een groot aanbod van cryptocurrencies en lage transactiekosten. Bitvavo is het de meest gebruikte Nederlandse crypto exchange. Dit vind ik volledig terecht en ik maak dan ook veel gebruik van het platform.

Het aanmelden bij Bitvavo gebeurt in een soepel proces en het is bovendien ook nog eens de goedkoopste manier!

2. Een account aanmaken

Het aanmaken van een account bij Bitvavo was erg eenvoudig. Hiervoor heb je allereerst je naam, emailadres en zelfgekozen wachtwoord voor nodig. Nadat je deze hebt ingevuld ontvang je een bevestigingslink via email. Ga naar je mail en klik deze aan. Je hebt vanaf nu toegang tot je account!

bitcoin-kopen-bitvavo
Het aanmeldproces is erg eenvoudig

Allereerst wou ik de betrouwbaarheid van deze crypto exchange testen. Mijn plan was om een klein bedrag te storten. Voordat ik dit kon doen moest ik mezelf verifiëren. Persoonlijk vind ik dit altijd een beetje een vervelend proces. Vooral omdat het veel gedoe met zich mee brengt.

Ter verificatie heeft Bitvavo een kopie van mijn identiteitsbewijs nodig. Dit is tegenwoordig wettelijk verplicht. Ik was eerst van plan mij aan te melden via mijn laptop. Bitvavo gaf echter aan, dat het sneller was om je telefoon te gebruiken.

Dit advies heb ik opgevolgd en ik ben verder gegaan via mijn telefoon. Vervolgens heb ik een foto gemaakt van mijn rijbewijs. Om te bewijzen dat ik daadwerkelijk de persoon op het identificatiebewijs ben moest ik een selfie maken. Deze wordt automatisch geüpload waarna ik op de knop valideren kon klikken.

Vanaf dit moment begint het wachten op goedkeuring van mijn documenten….

… Na 2 minuten was het al zover! Wat een snelle service!

3Bankrekening koppelen

Nu de validatie compleet is, wordt het tijd om een storting te maken. Dit heb ik getest met het prachtige bedrag van 0,78 euro (Vraag me niet waarom).  Door het maken van een eerste storting is mijn bankrekening gekoppeld aan mijn Bitvavo account. Deze wordt automatisch bewaard.

Nadat je bent aangemeld krijg je een persoonlijke wallet. De 0,78 euro staat hier na het storten automatisch in.

4. Bitcoins kopen 

Nu er 0,78 euro op mijn Bitvavo account staat kan ik bitcoin gaan kopen. Dit kan ik doen door te navigeren via Handelen > Bitcoin > Kopen.

Voor dit kleine bedrag heb ik een klein stukje bitcoin gekocht. De handelskosten van het kopen van bitcoin bleken gelukkig erg laag te zijn. Je betaald hiervoor een commissie van 0,25%.

goedkoop bitcoin kopen

 

5. Bitcoins uitbetalen 

Je kunt je Bitcoins op ieder moment van de dag verkopen. Dit kan dus ook midden in de nacht om 3 uur zijn. Dit is het leuke van de cryptomarkt, deze slaapt nooit! Ik heb al enkele keren bitcoins omgezet in euro’s en vervolgens laten uitbetalen via Bitvavo.

Hiervoor betaal je geen extra commissie of transactiekosten. Ik weet niet of ik geluk heb gehad, maar beide keren stond het geld binnen een uur op rekening! Naar mijn mening is bitcoins kopen via Bitvavo dus de simpelste en goedkoopste manier. Bovendien is het erg veilig!

bitcoin-uitbetalen

Bonus: Handelen in Bitcoins 

Hoewel Bitvavo uitstekend geschikt is om te handelen in Bitcoin kan het na verloop van tijd handig zijn om twee exchanges aan te houden. Als je een beetje handig bent, dan kun je door te handelen in Bitcoin kun je soms meer rendement behalen.

Een andere crypto exchange met lage handelskosten en een breed aanbod is Finst.  Voor het handelen in crypto maak ik redelijk vaak gebruik vooral gebruik van deze exchange, ook omdat de transactiekosten met 0,15% erg laag zijn. Wat de exchange verder onderscheid is dat het mogelijk is om cryptobundels aan te kopen. Dit zijn eigenlijk een soort mandjes met verschillende cryptovaluta.

Denk je dat het spelletje helemaal door hebt? Dan kun je via Bitmex handelen met een hefboom. Vanaf je bankrekening kun je echter niet storten. Hiervoor kan dan weer gebruik worden gemaakt van Bitvavo.

 

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!