Bitcoin uitbetalen

Stappenplan: Goedkoopste en snelste manier om Bitcoins uit te betalen

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

In dit artikel vertel ik je hoe je op de snelste, goedkoopste en makkelijkste manier bitcoins kunt uit laten betalen op je bankrekening. Via het stappenplan doe ik dit vanaf verschillende exchanges. Het geld stond vervolgens binnen een uur op mijn bankrekening! 

Na de recente sterke stijging in Bitcoin en andere crypto leek het me afgelopen vrijdag verstandig om wat winst af romen. Ik ben op zoek gegaan naar een snelle, makkelijke en goedkope manier om Bitcoins te laten uitbetalen naar mijn bankrekening. De uitbetaling verliep zeer soepel en was tegen mijn verwachting in razendsnel geregeld!

Ik handel in Bitcoin op meerdere exchanges. Zo heb ik een account op de grootste crypto exchange Binance en handel ik actief via Bitmex. Deze platforms heb ik gekozen, omdat de transactiekosten er laag zijn.

Vanaf beide accounts heb ik Bitcoins uit laten betalen. In het volgende stappenplan laat ik voor beide exchanges zien hoe dit in zijn werk ging.

1. Vind een platform die Bitcoins uitbetaald op je rekening

Binance heeft naar mijn weten het grootste aanbod aan cryptocurrencies en zeer lage transactiekosten. Dit is dan ook de reden dat ik voornamelijk handel op dit platform. Hoewel geld storten op je Binance rekening tegenwoordig erg eenvoudig is via je creditcard, is er helaas nog geen optie om zogeheten FIAT-geld op je bankrekening te laten uitbetalen.

bitcoin-kopen

Voor Bitmex geldt eveneens dat het niet direct mogelijk is om je Bitcoins uit te betalen naar je bankrekening. Hier is altijd een derde partij voor nodig.

Vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar een partij, die het mogelijk maakt om Bitcoins uit te betalen op je bankrekening. Na wat Googelen en een aantal vergelijkingssites later, kwam ik erachter dat Bitvavo het goedkoopste uit de bus kwam. Daarnaast zou het ook nog eens een soepel proces moeten zijn. Of dit daadwerkelijk het geval is, lees je hieronder.

2. Een account aanmaken

Het aanmaken van een account bij Bitvavo ging erg eenvoudig. Om een account aan te maken hoef je enkel je naam, emailadres en een zelfgekozen wachtwoord op te geven. Vervolgens ontvang je een bevestigingslink via email. Na het aanklikken van de deze link heb je toegang tot je account.

bitcoin-kopen-bitvavo

Om het platform te uit te testen, was ik van plan eerst een euro te storten. Om te mogen storten bleek ik mijzelf echter eerst te moeten verifiëren. Uit ervaring weet ik dat dit nog wel eens een moeizaam en tijdrovend proces kan zijn.

Om mijzelf te verifiëren, diende ik een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden. Tijdens het verificatieproces maakte ik gebruik van mijn laptop. Bitvavo gaf echter aan, dat het sneller was om je telefoon te gebruiken.

Na het switchen naar mijn telefoon kon ik eenvoudig een fotootje maken van mijn rijbewijs. Na deze stap, diende ik een selfie te maken. Vervolgens klikte ik op valideren en diende ik te wachten tot mijn documenten goedgekeurd zouden worden…

… Dit duurde welgeteld 2 minuten! Supersnel dus.

3Bankrekening koppelen

Nadat ik razendsnel gevalideerd was, heb ik een euro gestort op mijn account, om kennis te maken met het verkopen van Bitcoin. De transacties die ik naar mijn Bitvavo account zou doen, zou ik namelijk in Bitcoin storten.

Na het aankopen van een euro aan Bitcoin en het vervolgens verkopen hiervan bleken de handelskosten gelukkig erg laag te zijn. Namelijk, 0,25%. Mijn bankrekening is door het storten van de euro trouwens ook direct gekoppeld aan mijn account.

4. Bitcoins naar je wallet storten

Bij je aanmelding bij Bitvavo heb je je eigen Wallet gekregen. Hier hoort ook een eigen Bitcoin adres bij. Deze kun je als het ware vergelijken met je eigen bankrekening en rekeningnummer.

Onder het kopje Menu > Storten vind je je eigen unieke Bitcoin Adres. Zie hieronder:

bitcoin-wallet

Naar dit adres kunnen de Bitcoins worden overgemaakt. Dit doen we vanaf de exchanges Binance en Bitmex waar de Bitcoins nog gestald staan. Ik laat voor beide accounts zien hoe het in zijn werk gaat.

5a. Bitcoins laten uitbetalen op je bankrekening vanaf Binance

Het overboeken van Bitcoin vanuit Binance naar je Bitvavo wallet is heel eenvoudig. Je navigeert via het menu > Wallet > Spot Wallet > Withdraw naar het scherm waarin je Bitcoin of andere crypto kan overboeken. Vervolgens plak je je unieke Bitcoin adres op de plek waar “Recipient’s BTC Adress” staat.

Je kunt vervolgens zelf bepalen hoeveel je over wil boeken.

5b. Bitcoins laten uitbetalen vanaf Bitmex

Het overboeken van Bitcoins naar je Bitvavo wallet vanaf Bitmex is erg eenvoudig. Je navigeert via het menu naar Withdraw. Vervolgens plak je je unieke Bitcoinadres op de plek waar “Destination Adress” staat.

Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel je overboekt.

bitcoin-uitbetalen-bitmex

6 Bevestig de transactie

Zowel voor transacties vanaf je Binance account, alsmede je Bitmex account dien je de transactie te bevestigen. Dit kan de link aan te klikken die je via je email ontvangt.

Mocht je gebruik maken van twee-factor-authenticatie dan dien je de transactie eenmaal extra te bevestigen via een unieke code via SMS.

Opmerking: Transacties vanaf Bitmex worden dagelijks om 2 uur Nederlandse tijd (UTC 13:00) verzonden, bij Binance is dit direct.

7. Uitbetalen maar

Nadat de duurde in mijn geval ongeveer een kwartiertje voordat ik mijn Bitcoins op mijn Bitvavo account gestort kreeg.

Deze heb ik vervolgens omgezet naar Euro’s en uitbetaald. In totaal liet ik ongeveer 900 euro uitbetalen in twee gedeeltes. Hiervoor betaalde ik geen transactiekosten. Zie hieronder:

bitcoin-uitbetalen


Het geld stond tegen mijn verwachtingen in, binnen een uur op mijn rekening! Kortom, ik denk dat ik de snelste, makkelijkste en goedkoopste manier heb gevonden op Bitcoin uit te betalen.

Toegang tot een portfolio van cryptomunten die x100 kunnen gaan in 2021? 

Ben jij op zoek naar de nieuwe Bitcoin of Ethereum? Het cryptoportfolio bevat de allerbeste cryptomunten en is samengesteld door crypto experts die talloze cryptomunten in een vroeg stadium ontdekten. Zo werden onder andere de munten NANO, NEO en Verge in een zeer vroeg stadium ontdekt. De munten deden stegen respectievelijk met x200, x2466, x3750! Klik op de link hieronder om jezelf direct toegang te verschaffen tot het cryptoportfolio 2021.

Klik hier om jezelf toegang te verschaffen tot het cryptoportfolio 2021 

 

Denk je nog een snellere of een goedkopere manier gevonden te hebben? Laat het hieronder dan vooral weten in een reactie!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

5 reacties

 1. Sorry. Is toch gelukt. Moest natuurlijk wel de email bevestiging ‘activeren’ …. door eerst op ‘send’ te klikken. Nogmaals Dank voor de uitleg,

 2. Beste Admin, een vraag. Ik volg de stappen de door jou zijn beschreven om mijn Bitcoin tegoed vanuit Binance over te zetten naar Bitvavo, met als doel het vanuit Bitvavo uit te laten betalen in Euro’s op mijn bankrekening (om uit te proberen). Maar: als je op het invulscherm komt in Binance, moet je in de sectie onder je unieke bitcoin adres, een keuze maken over welk ‘netwerk’ je het wil sturen. Klaarblijkelijk een belangrijke keuze, want er staat dat als je het verkeerde netwerk kiest, de transactie fout gaat.

  1. Hoe weet je welke je moet kiezen? Keuzes: Bep2, Bep20, BTC, ERC20.
  2. Ik denk BTC, echter hierbij betaal je momenteel 15,60 euro fee per transactie! Klopt dit? Waarom hier zo hoog en bij de anderen niet?
  3. Dan is het dus niet aan te bevelen om steeds kleine winsten af te romen, als dat iedere keer ruim 15 euro kost?

  Alvast veel dank voor feedback!

  Groet, Antal van Pelt

 3. Ja allemaal heel leuk dat bitvavo maar als ik een bedrag van €200.000 wil laten uitkeren kan ik met bitvavo helemaal niks. Je kan per jaar alleen €100.000 uit laten keren. Heb mijn account geupgrade
  naar pro. Dus 2 ton moet je in 2 jaar laten uitkeren. En het is verdorie pas januari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *