Bitcoin uitbetalen

Stappenplan: Goedkoopste en snelste manier om Bitcoins (en andere crypto) uit te betalen

In dit artikel vertel ik je hoe je op de snelste, goedkoopste en makkelijkste manier Bitcoins en andere crypto kunt laten uitbetalen op je bankrekening. Via het stappenplan doe ik dit vanaf verschillende exchanges. Het geld stond vervolgens binnen een uur op mijn bankrekening! 

Sinds de top in november 2021 is prijs van Bitcoin flink gedaald. Altcoins hebben vaak nog grotere dalingen laten zien. Wanneer we terug in de korte geschiedenis van Bitcoin kijken, kunnen we stellen dat periode van flinke koersdalingen weer werden opgevolgd door aanzienlijke stijgingen van de grootste cryptomunt. 

Indien je nu Bitcoins koopt, is de kans dus vrij groot dat je ze op een later moment wilt kunnen uitbetalen. Ik ben op zoek gegaan naar een snelle, makkelijke en goedkope manier om Bitcoins (en andere crypto) te laten uitbetalen naar mijn bankrekening. De uitbetaling verliep zeer soepel en was tegen mijn verwachting in razendsnel geregeld!

Stappenplan: Bitcoin en andere crypto uitbetalen 

Ik handel in Bitcoin en andere crypto via meerdere exchanges. Zo heb ik een account op de crypto exchanges Binance en handel ik actief via Bitmex. Deze platforms heb ik gekozen, omdat de transactiekosten er laag zijn. 

Om maar met de deur in huis te vallen. In dit artikel laat ik je zien dat het uitbetalen van Bitcoin en andere crypto het best gedaan kan worden via het Nederlandse Bitvavo. Naast de eerder genoemde exchanges, laat ik je ook zien hoe je Bitcoins uitbetaald via Poloniex, die ik ook gebruik om te handelen en Celsius (die ik gebruik voor zeer hoge staking vergoedingen). Deze mix van platforms heb ik gekozen, omdat de transactiekosten erg laag zijn en ze ieder grote voordelen bieden.

Vanaf alle accounts heb ik Bitcoins uit laten betalen. In het volgende stappenplan laat ik zien hoe dit voor deze exchanges in zijn werk ging.

1. Vind een platform die Bitcoins uitbetaald op je rekening

Binance heeft naar mijn weten het grootste aanbod aan cryptocurrencies en zeer lage transactiekosten. Dit is dan ook de reden dat ik voornamelijk handel op dit platform. Hoewel geld storten op je Binance rekening tegenwoordig erg eenvoudig is via je creditcard, is er door wet- en regelgeving helaas tijdelijk geen optie om zogeheten FIAT-geld op je bankrekening te laten uitbetalen.

bitcoin-kopen

Voor Bitmex, Poloniex en Celsius geldt eveneens dat het niet direct mogelijk is om je Bitcoins uit te betalen naar je bankrekening. Hier is altijd een derde partij voor nodig. De verwachting is dat dit gemakkelijker wordt vanaf ongeveer 2024 door Europese regelgeving. 

Hoe dan ook, vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar een partij, die het mogelijk maakt om Bitcoins uit te betalen op je bankrekening. Na wat Googelen en een aantal vergelijkingssites later, kwam ik erachter dat Bitvavo het goedkoopste uit de bus kwam. Daarnaast zou het ook nog eens een soepel proces moeten zijn. Of dit daadwerkelijk het geval is, lees je hieronder.

2. Een account aanmaken

Het aanmaken van een account bij Bitvavo ging erg eenvoudig. Om een account aan te maken hoef je enkel je naam, emailadres en een zelfgekozen wachtwoord op te geven. Vervolgens ontvang je een bevestigingslink via email. Na het aanklikken van de deze link heb je toegang tot je account.

bitcoin-kopen-bitvavo

Om het platform te uit te testen, was ik van plan eerst een euro te storten. Om te mogen storten bleek ik mijzelf echter eerst te moeten verifiëren. Uit ervaring weet ik dat dit nog wel eens een moeizaam en tijdrovend proces kan zijn.

Om mijzelf te verifiëren, diende ik een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden. Tijdens het verificatieproces maakte ik gebruik van mijn laptop. Bitvavo gaf echter aan, dat het sneller was om je telefoon te gebruiken.

Na het switchen naar mijn telefoon kon ik eenvoudig een fotootje maken van mijn rijbewijs. Na deze stap, diende ik een selfie te maken. Vervolgens klikte ik op valideren en diende ik te wachten tot mijn documenten goedgekeurd zouden worden…

… Dit duurde welgeteld 2 minuten! Supersnel dus.

3Bankrekening koppelen

Nadat ik razendsnel gevalideerd was, heb ik een euro gestort op mijn account, om kennis te maken met het verkopen van Bitcoin. De transacties die ik naar mijn Bitvavo account zou doen, zou ik namelijk in Bitcoin storten.

Na het aankopen van een euro aan Bitcoin en het vervolgens verkopen hiervan bleken de handelskosten gelukkig erg laag te zijn. Namelijk, 0,25%. Mijn bankrekening is door het storten van de euro trouwens ook direct gekoppeld aan mijn account.

4. Bitcoins naar je wallet storten

Bij je aanmelding bij Bitvavo heb je je eigen Wallet gekregen. Hier hoort ook een eigen Bitcoin adres bij. Deze kun je als het ware vergelijken met je eigen bankrekening en rekeningnummer.

Onder het kopje Menu > Storten vind je je eigen unieke Bitcoin Adres. Zie hieronder:

bitcoin-wallet

Naar dit adres kunnen de Bitcoins worden overgemaakt. Dit doen we vanaf de exchanges Binance en Bitmex, Poloniex en Celsius waar de Bitcoins nog gestald staan. Ik laat voor alle accounts zien hoe het in zijn werk gaat.

5a. Bitcoins laten uitbetalen op je bankrekening vanaf Binance

Het overboeken van Bitcoin en andere crypto vanuit Binance naar je Bitvavo wallet is heel eenvoudig. Je navigeert via het menu > Wallet > Spot Wallet > Withdraw naar het scherm waarin je Bitcoin of andere crypto kan overboeken. Vervolgens plak je je unieke Bitcoin adres op de plek waar “Recipient’s BTC Adress” staat.

Je kunt vervolgens zelf bepalen hoeveel je over wil boeken.

5b. Bitcoins laten uitbetalen vanaf Bitmex

Het overboeken van Bitcoins en ander crypto naar je Bitvavo wallet vanaf Bitmex is erg eenvoudig. Je navigeert via het menu naar Withdraw. Vervolgens plak je je unieke Bitcoinadres op de plek waar “Destination Adress” staat.

Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel je overboekt.

bitcoin-uitbetalen-bitmex

5c. Bitcoins laten uitbetalen vanaf Poloniex

Het overboeken van Bitcoin en andere crypto vanuit Poloniex naar je Bitvavo wallet is heel eenvoudig. Je navigeert via het menu naar Wallet, vervolgens kies je Bitcoin of een andere cryptomunt en vervolgens kies je Withdraw. Je komt dan in het scherm waarin je Bitcoin of andere crypto kan overboeken. Vervolgens plak je je unieke Bitcoin adres van Bitvavo op de plek waar “Recipient’s BTC Adress” staat.

5d. Bitcoins laten uitbetalen vanaf Celsius 

Het overboeken van Bitcoin en andere crypto vanuit Celsius naar je Bitvavo wallet is ook erg eenvoudig. Je navigeert via het menu naar Portfolio, vervolgens kies je Bitcoin of een andere cryptomunt en vervolgens kies je Send. Je komt dan in het scherm waarin je Bitcoin of andere crypto kan overboeken. Vervolgens geef je je adres op waar de coins naartoe kunnen worden gestuurd.

Hier dien je je unieke adres van Bitvavo te plakken. Houd er rekening mee dat het 24 uur kan duren, voordat je adres wordt goedgekeurd. Na de 24 uur kun je zelf bepalen hoeveel je wilt overboeken. 

6 Bevestig de transactie

Zowel voor transacties vanaf je Binance account, PoloniexBitmex en Celsius dien je de transactie te bevestigen. Dit kan door de link aan te klikken die je via je email ontvangt.

Mocht je gebruik maken van twee-factor-authenticatie dan dien je de transactie eenmaal extra te bevestigen via een unieke code via SMS. Transacties worden vervolgens direct verzonden. 

Opmerking: Transacties vanaf Bitmex worden dagelijks om 2 uur Nederlandse tijd (UTC 13:00) verzonden, bij Binance is dit direct.

7. Uitbetalen maar

Nadat de duurde in mijn geval ongeveer een kwartiertje voordat ik mijn Bitcoins op mijn Bitvavo account gestort kreeg.

Deze heb ik vervolgens omgezet naar Euro’s en uitbetaald. In totaal liet ik ongeveer 900 euro uitbetalen in twee gedeeltes. Hiervoor betaalde ik geen transactiekosten. Zie hieronder:

bitcoin-uitbetalen


Het geld stond tegen mijn verwachtingen in, binnen een uur op mijn rekening! Kortom, ik denk dat ik de snelste, makkelijkste en goedkoopste manier heb gevonden op Bitcoins uit te betalen! Later heb ik deze methode ook voor andere cryptovaluta gebruikt en dit werkt erg goed. 

Vanaf Bitvavo heb ik crypto uit laten betalen naar bankrekeningen van zowel de ING bank, Rabobank en KNAB. Succes en ik hoop je dat je mooie winsten hebt gemaakt! 

Actie: Ontvang tijdelijk €5000,- euro gratis handelstegoed bij Finst

Via Finst kun je beleggen in crypto met 82% lagere tarieven. Het platform werd onlangs in Nederland gelanceerd door 2 ondernemers die eerder bijdroegen aan het succes van handelsbroker DEGIRO. 

Het openen van een account is gratis en bovendien maken 10 aanmeldingen kans op het winnen van 1 ETH.

Klik hier om een gratis account aan te maken 

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!