robinhood-ipo

Robinhood lanceert functie om wisselgeld te investeren

Handelsplatform Robinhood werkt aan nieuwe functies die gebruikers beter beschermen tegen volatiliteit en hen in staat stellen wisselgeld te investeren. Deze zullen gebaseerd zijn op code die verborgen is in de testversie van de iPhone-app van het bedrijf, schreef Bloomberg. Ze zijn van plan om “afgeronde investeringen” te lanceren, zodat klanten wisselgeld kunnen investeren en onderzoeken een beloningsprogramma dat is afgestemd op degenen die de functie gebruiken.

Is beleggen met wisselgeld nieuw?

Dit type mini-investering wordt steeds populairder onder beurshandelaren. Meestal kunnen de respectievelijke telefoon-apps verbinding maken met een bankpas of creditcard. Ze beleggen het wisselgeld nadat ze aankopen hebben afgerond op de dichtstbijzijnde dollar.

Aandelen worden op 29 juli openbaar gemaakt

De aandelen van Robinhood zullen op donderdag 29 juli openbaar worden verhandeld. Het bedrijf is van plan om ongeveer $ 2 miljard op te halen bij zijn IPO met een waardering van maximaal $ 35 miljard. Enkele van de manieren waarop het platform de IPO conventie (trouw aan zichzelf) uitdaagt, zijn onder meer het sparen tot ongeveer een derde van zijn aandelen voor zijn eigen klanten. Robinhood is van plan dat dit een van de grootste IPO toewijzingen aan particuliere beleggers in de geschiedenis wordt.

Gevraagd naar de groeistrategie van Robinhood, antwoordde CFO Jason Warnick dat ze meer konden doen met directe stortingen en debetkaarten, vooral gezien de mogelijkheid om beloningen te koppelen aan de brokerage- en crypto-aanbiedingen van het bedrijf.

Bescherming tegen volatiliteit

Robinhood werkt ook aan een betere bescherming tegen prijsvolatiliteit door middel van een speciale code. De code stuurt een bericht: “Om uw bestellingen te beschermen tegen prijsvolatiliteit, kunnen we uw terugkerende bestellingen soms overslaan of minder kopen dan het door u gekozen bedrag”, door de app toe te voegen om een gebruiker te laten weten of dit is gebeurd en niet meer zou kopen dan wat ze hebben geselecteerd.

Indrukwekkende omzetgroei voor Robinhood

Eerder dit jaar had het platform een storing toen de prijs van Dogecoin (DOGE/USD) een hoge vlucht nam en crashte. Dit heeft het enthousiasme van beleggers voor de beurs niet getemperd. De inkomsten van Robinhood uit cryptotransacties bedroegen iets minder dan $ 87 miljoen in het eerste kwartaal van 2021, goed voor ongeveer 17% van het totaal, vergeleken met slechts 3% op jaarbasis.

Tijdens de roadshow van Robinhood merkte CEO Vlad Tenev op:

“We hebben achter de schermen veel werk verzet om onze cryptoklanten de functionaliteit te bieden waar ze om hebben gevraagd. We willen nieuwe functies veilig introduceren en er zijn veel dingen die we vanaf het begin goed moeten doen. Het is bijvoorbeeld een topprioriteit om ervoor te zorgen dat we de beveiliging goed hebben.”

Het bericht Robinhood lanceert functie om wisselgeld te investeren verscheen eerst op Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen