Review Rich Dad Poor Dad

Review: Het boek Rich Dad Poor Dad moet je gelezen hebben!

In het boek Rich Dad Poor Dad (In het Nederlands: Rijke Pa, Arme Pa) vertelt Robert Kiyosaki over zijn twee vaders; de ene is zijn biologische vader en de andere is de vader van zijn schoolvriend Mike.

Robert’s vader (Poor Dad) is gepromoveerd en heeft een 9 tot 5 baan. Hoewel hij het financieel niet slecht heeft, is zijn eigen vader in Roberts ogen de belichaming van een arme man. Hij is namelijk zijn hele leven afhankelijk van een enkele bron van inkomsten.

De vader van zijn schoolvriend is daarentegen een voortijdig schoolverlater (Rich Dad). Hij staat echter altijd open voor kansen, heeft meerdere inkomstenbronnen en laat geld voor hem werken (in plaats van werken voor geld). Deze persoonlijkheid belichaamt de rijke voor Robert. Dat betekent echter niet dat Kiyosaki zijn wenkbrauwen fronst en suggereert dat je moet stoppen met werken.

Zijn enige punt is dat formeel onderwijs ons alleen leert hoe we geld kunnen verdienen, maar niet hoe we het moeten beheren en laten groeien. Op deze manier zul je je hele leven afhankelijk zijn van je werkgever. Het boek Rich Dad Poor Dad leert je de deze vicieuze cirkel te doorbreken en te ontsnappen uit een levenslange rat race…

Review Rijke Pa Arme Pa

Wat is de boodschap van het boek Rich Dad Poor Dad?

Het boek Rich Dad Poor Dad benadrukt het belang van het opbouwen van een passief inkomen en ervoor zorgen dat geld voor jou werkt in plaats van dat jij voor het geld werkt. Vanaf het begin wist het boek mij als lezer te boeien. Dat komt omdat het is geschreven vanuit het perspectief van een persoon uit de middenklasse en hoe hij de rijke mensen om hem heen ziet. Als je een zelfde sociaaleconomische achtergrond komt, kan je niet anders dan aan dit boek vastzitten.

Robert stipt terecht aan dat ons onderwijssysteem ons geen financiële educatie bijbrengt. Op school leer je niet over het doen van investeringen en hoe we inkomsten kunnen genereren vanuit onze activa. De meerderheid van de mensen is opgeleid om hun hele leven voor iemand te werken en hier genoegen mee te nemen.

9 inspirerende citaten uit Rich Dad Poor Dad

Het boek Rich Dad Poor Dad leert je de meest voorkomende opvattingen over geld en rijkdom te ontkrachten. Het boek leert je treffend in ruim 200 pagina’s om je financiële mindset te veranderen. Rich Dad Poor Dad leert je hoe je geld voor je kan laten werken, in plaats dan dat je je hele leven voor geld zal moeten werken.

Als ik boeken in deze categorie lees, maak ik altijd aantekeningen. Ook pakkende citaten schrijf ik op. Hieronder vind je 9 citaten uit het boek die mij inspireerden en de boodschap van het boek samenvatten:

1. Werk niet voor geld, maar laat geld voor je werken.
2. Geld verdien je door financiële educatie en niet met je diploma.
3. Wees niet bang om te verliezen. Blut zijn is tijdelijk, arm zijn is eeuwig.
4. Het grootste bezit dat we hebben is financiële kennis en hier zul je altijd in moeten blijven investeren.
5. Leer financiële discipline en beperk verkwistende of impulsieve uitgaven.
6.  Het is erg belangrijk om jouw eigen vangnet op te bouwen in plaats van op een sombere oude dag te leven, zonder pensioen en/of financiële steun.
7. Rijke mensen investeren in activa, terwijl de middenklasse verplichtingen overneemt. En ze brengen hun leven door in een mythe dat ze een voordeel hebben. Bijvoorbeeld: Een huis levert je financieel niets extra’s op, zolang je er in woont. Pas als je een woning koopt en verhuurt, zal deze bijdragen aan rijkdom.
8. Hoeveel geld jij bij jezelf houdt, maakt helemaal niet uit. Het gaat erom hoe je dit geld laat groeien.
9. Neem de verantwoordelijkheid voor jouw financiële toekomst.

Rich Dad Poor Dad is een klassieker die je gelezen moet hebben!

Rich Dad Poor Dad is één van de klassiekers en misschien wel het beste boek ooit geschreven op het gebied van vermogensbeheer. Dit boek heeft mij veel geholpen. Het is een boek die je mindset voorgoed zal veranderen en aanzet tot nadenken. Als je jouw financiën op orde wilt hebben, moet je dit boek echt lezen.

Scroll naar boven om het boek in Het Nederlands te bestellen. Lees je liever in het Engels? Gebruik dan onderstaande link:

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!