Financieel succes boeken

De 7 meest inspirerende boeken voor financieel succes

We besteden het grootste deel van ons leven aan het verdienen van geld, maar hoeveel tijd besteden we eigenlijk aan leren over hoe we geld beheren?

Eén van de belangrijkste dingen die ik de afgelopen 5 jaar heb gedaan, was tijd doorbrengen met het lezen van boeken om me te helpen ontsnappen aan een leven dat ik niet leuk vond. Ik zou elke dag vroeg wakker worden, 8 uur in een donker kantoor doorbrengen, moe naar huis gaan en de volgende dag opnieuw beginnen.

Het bereiken van financiële vrijheid heeft mijn leven echt veranderd. Kun je je voorstellen dat je genoeg geld hebt om het leven te leiden dat je wilt, zonder elke dag naar je werk te hoeven gaan? In dit artikel vind je 7 boeken die je helpen om financieel vrij te worden.

Door te investeren in jezelf en in je kennis, zul je eindelijk stoppen met je zorgen te maken over geld. Sterker nog, je zult het daadwerkelijk gebruiken als een instrument om je rijkdom op te bouwen.

Toen ik de eerste boeken las en vervolgens nog vele andere ontdekte, had ik niet verwacht dat ik er zoveel aan zou hebben in mijn verdere leven. Ik hoop dat je ze net zo inspirerend en levensveranderend zult vinden als ik!

1. The 4-hour workweek 

Tim Ferris is een geweldige ondernemer, hij heeft miljoenen boeken verkocht en heeft een inspirerende podcast.

In dit boek inspireert Tim je om slimmer, maar niet harder te werken. Het moedigt je ook aan om te stoppen met denken en te beginnen met doen. Verder brengt Ferris je op het idee om tijdens je leven mini-pensioneringen te nemen. Uiteraard wil niet iedereen stoppen met zijn of haar baan, maar het vinden van de juiste balans tussen werk en leven is essentieel om gelukkig te zijn!

Dit boek helpt je te begrijpen dat het mogelijk is om aan de 9 tot 5 mentaliteit te ontsnappen en stromen van passief inkomen te creëren. Doordat je geld voor je laat werken kan dit je in je leven ondersteunen, zonder elke dag aan je bureau te worden geketend!

 

2. Rich dad, poor dad 

In dit boek vertelt Robert Kyosaki over hoe hij opgroeide en over geld leerde van twee heel verschillende vaders (één was de vader van zijn jeugdvriendin). De zeer verschillende ideeën van zijn niet-zo-rijke vader in vergelijking met de rijke vader onthullen totaal verschillende ideeën over het leven en rijkdom.

Dit boek doet je beseffen hoe belangrijk financiële educatie is. Tevens dringt het besef door hoe weinig we er over leren tijdens onze jeugd.  Het verschil tussen activa en passiva en het belang van geld voor je laten werken, in plaats van dat je voor geld moet werken, is één van de grootste lessen die je leert tijdens dit zeer leerzame boek.

 


3. De Magic of Thinking Big  

De eerste editie van dit boek is vrij oud, het werd voor het eerst gepubliceerd in 1959. Er is echter een reden waarom meer dan 6 miljoen mensen het hebben gelezen en er van hebben genoten: De boodschap is vandaag even relevant als toen. Het boek gaat over zelfvertrouwen, het verwijderen van negativiteit en het belang van geloven in jezelf. Alleen door groot te denken en jezelf te omringen met positiviteit kun je geluk bereiken! Waarom zou je jezelf beperken?

 

4. The Millionaire Next Door

Dit boek geeft een goed inzicht in wie de echte miljonairs zijn – mensen die ver onder hun middelen leven en grote rijkdom bereiken door hard te werken en te sparen. Stanley Thomas interviewt honderden miljonairs en ze kunnen niet anders zijn dan wat je denkt. Ze komen vaak niet uit Hollywood, maar wonen vaak naast de deur. Een erg inspirerend boek voor als je op een dag zelf miljonair wilt worden.


5. The Simple Path to Wealth 

Veel mensen zijn doodsbang om te investeren op de aandelenmarkt. Veel mensen zien beleggen als gokken en blijven er ver van verwijderd. Dit boek van Jim Collins geeft je een goed inzicht in indexbeleggen en redenen waarom het zo lang goed werkt. Als je wilt dat geld voor je werkt, en op zoek bent naar een eenvoudige aanpak en niet met risicovolle strategieën wil spelen, dan is dit boek iets voor jou!

Het is een van de beste, gemakkelijk te lezen boeken over financiële vrijheid om te lezen die je helpen bij je investeringsreis.


6. The Bogleheads’ guide to investing 

Een tweede eenvoudige gids die je wegwijs maakt in de wereld van beleggen. Dit boek zal je adviseren over hoe je de basis kunt leggen om langetermijnrijkdom te creëren. Dit boek richt zich op passieve beleggingsstrategieën op basis van beleggen in indexfondsen. Het is een geweldige gids als je erin bent geslaagd om geld te besparen, maar niet zeker weet hoe je het moet investeren en ondertussen je spaargeld niet wilt laten slapen.


7. Financial Freedom 

Grant is een geweldige blogger die erin slaagde om in een tijdbestek van slechts 5 jaar van $ 2,26 naar meer dan $ 1 miljoen te gaan!

Dit boek geeft je alles om een beter leven te leiden! Financiële vrijheid geeft je alles wat je nodig hebt om een ​​beter leven te leiden!

Een sterke uitspraak van Grant is:  “Making a lot of money isn’t the point. Time is”!

Je kunt namelijk geen tijd terugkopen, maar door te leren hoe je je geld op de best mogelijke manier kan managen, kun je wel vrijheid kopen! Dit boek is erg breed, en gaat over het ontsnappen aan 9 tot 5 dagen, beleggen, sparen en veel meer!

Bestel snel één van de bovenstaande boeken om je financiële vrijheid een kickstart te geven! Met zekerheid één van je beste investeringen ooit!

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!