Online boodschappen voordelen

Dit zijn 4 voordelen van online boodschappen doen

Tijdens de coronapandemie nam online boodschappen doen ineens een enorme toevlucht. Naast het feit dat het lekker makkelijk is, was het voor een bepaalde categorie mensen een stuk veiliger.

Zelf doe ik al jaren online de boodschappen. Het bespaart je een hoop tijd en ook vooral ergernis.. Helemaal als je een 8 tot 5 baan hebt en veroordeel bent tot het doen van je boodschappen op zaterdag.. Daar heb je dan toch helemaal geen zin in?

Voordelen van online boodschappen

De voordelen van online boodschappen zijn is sommige gevallen enorm. Omdat ik er zo positief over ben wil ik graag mijn ervaringen met jullie delen in de onderstaande voordelen/tips.

  • Tijdbesparing
  • Alles op één plek
  • Verser en schoner dan rechtstreeks uit de supermarkt
  • Geld besparen

1. Besparing van tijd

Eén van de grote voordelen van online boodschappen doen is de tijdbesparing die je hebt. Je bent tijd kwijt om naar de supermarkt te fietsen, te lopen of om ernaar toe te rijden. Dan hebben we het nog niet gehad over de tijd bij de kassa en de ‘vervelende’ mensen die alles op hun gemak doen. Deze tijd die je hiermee bespaard kun je ook besteden aan andere zaken zoals hobby’s, tijd met je familie of het opzetten van je eigen business.

Wanneer je online boodschappen doet kun je in een paar minuten klaar zijn. Je weet wat je nodig hebt en je hoeft niet eerst alle gangpaden door om ze vervolgens 3 x in je hand te hebben alvorens ze in je voorraad kast liggen. Ook kun je in slechts enkele klikken eenvoudig afrekenen i.p.v. dat je in de rij voor de kassa moet staan.

Een ander bijkomend voordeel is dat je minder snel verleidt wordt tot het doen van zogeheten impuls aankopen. Ook de aanbiedingen loop je niet mis. Online geniet je namelijk van dezelfde aanbiedingen als in de supermarkt.

2. Alles op één plek

Een ander voordeel van online boodschappen is dat je alles op één plek hebt. Wanneer je vaker online boodschappen gaat doen kun je een favorietenlijstje maken. 80% van onze boodschappen zijn namelijk routine aankopen die wekelijks terugkomen.

Op deze manier hoef je enkel over de overige 20% na te denken. Dit scheelt ook weer eens extra tijd en vaak ook geld, gezien je sneller klaar bent en minder verleidingen hebt. Ben je al overtuigd?

3. Verser dan rechtstreeks uit de supermarkt

Wanneer je online je groente en fruit besteld is het doorgaans verser dan wanneer je naar de supermarkt gaat. Hoe kan dit zal je je afvragen? Wanneer je naar de supermarkt gaat is de kans dat meerdere mensen je groente of fruit in de handen hebben gehad.

Dit is wanneer je het online bestelt niet het geval. Doordat het in een distributiecentrum ligt komen hier geen extra klanten bij. Conclusie het is een stuk hygiënischer, een fijn bijkomstig voordeel van online boodschappen doen.

4. Besparing van geld

Het voordeel aan online boodschappen doen is dat je alle aanbiedingen in één oogopslag beschikbaar hebt. Je kunt je rustig oriënteren op aanbiedingen en je wordt niet verleidt tot impulsaankopen, die met opzet op een verleidelijke plek in de supermarkt zijn gezet. Je koopt dus puur wat je nodig hebt.

Bovendien biedt online boodschappen bestellen de mogelijkheid, om producten in prijs te vergelijken. Op deze manier kun je altijd een product in huis krijgen voor de beste prijs. Ben je op zoek naar nog meer tips om geld te besparen op je boodschappen? Door het lezen van dit artikel vind je erg veel handig tips tijdens het boodschappen doen!

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!