Tips besparen boodschappen

5 slimme tips om flink te besparen op je boodschappen!

Door de stijgende inflatie is het doen van boodschappen de afgelopen tijd erg duur geworden. Des te belangrijker is het om te besparen op je boodschappen. Dit wordt ons niet echt gemakkelijk gemaakt. Als mens hebben we de neiging erg merktrouw te zijn en de “grote jongens” doen er alles aan om dit zo te houden.

Wanneer je een bezoekje doet aan de supermarkt, dan zul je bijvoorbeeld merken dat de A-merken op de mooiste plekjes en vaak op ooghoogte liggen. Want zeg nou zelf.. waarom zou je bukken als het niet nodig is? Maar juist door eens verder te kijken dan je neus lang is, valt er veel te besparen op je wekelijkse boodschappen.

In dit artikel maak je kennis met 6 eenvoudige tips om flink goedkoper boodschappen te doen. Je zult zien dat het mogelijk is tot wel 25% te besparen. En o ja, het hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het vergt alleen iets meer moeite dan je gewend bent.

1. Nooit met honger naar de supermarkt

Deze tip zul je vast en zeker herkennen. Het is 17:00 en je bent klaar met werken, hebt stevige trek, maar je moet eerst nog even langs de supermarkt. Alles ziet er nu ineens wel heel lekker uit! Je kunt de klok erop gelijkzetten dat je een extra ‘snack’ meeneemt om de eerste honger even te stillen.

Voorkom dus dat je met honger naar de supermarkt gaat, dit vermijd de extra verleiding.

2. Maak vooraf een boodschappenlijstje

De supermarkt is een plek vol verleidingen, het is daarom belangrijk dat je vooraf een lijstje maakt met producten die je nodig hebt. Dat zorgt ervoor dat je een stuk minder impulsieve aankopen doet wat direct een aanslag kan zijn op je budget. Op deze manier word je jezelf vooraf bewust van de boodschappen die je nodig hebt. Het maken van een lijstje zorgt er dus voor dat je je makkelijker aan je budget houdt en de verleiding in de winkel kunt weerstaan.

3. Speur naar aanbiedingen

Aanbiedingen, ik ben er gek op! Jij toch ook? Maar hoe vaak komt het voor dat we denken; ‘ach ik ben er nu toch, ik neem het hier wel mee’ in plaats van even naar de overkant te lopen om een euro te besparen.

Alle reclamefolders zijn tegenwoordig online te vinden, hier is enorm veel mee te besparen op boodschappen. Bepaal je boodschappen a.d.h.v. de aanbiedingen, dit kan zorgen voor een leuke besparing. Kijk ook eens online naar aanbiedingen, dit is één van de voordelen van online boodschappen doen.

4. Onnodige aanbiedingen, trap er niet in!

Je zult wel denken, bij tip 3 adviseer je juist om te speuren naar aanbiedingen en nu raad je het af? Het zit anders. Het is namelijk de kunst om niet op onnodige aanbiedingen in te gaan. Stel je loopt in de supermarkt en je ziet een aanbieding met 3 halen = 2 betalen van een product dat je anders nooit koopt. Heb je dan een dikke 33% bespaard of 100% onnodig uitgegeven?

Ga bij aanbiedingen dus na of de aanschaf echt noodzakelijk is. Staat het niet op je vooraf gemaakte boodschappenlijstje? Dan is de kans groot dat je het niet nodig hebt. Lekker laten staan dus!

5. Een eigen moestuin

Verse groente en fruit kunnen erg duur zijn, om toch gezond te kunnen eten voor weinig is het mogelijk om een eigen moestuintje te maken. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, en kan zorgen voor een flinke besparingen op de boodschappen. Als je het wat groter aanpakt, kun je er zelfs nog geld mee verdienen ook!

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!