Gratis spotify luisteren

Hoe kun je gratis muziek luisteren via Spotify?

Gratis muziek luisteren via Spotify, wie wil dat nu niet? Waar je vroeger je walk- en discman nodig had. Is het tegenwoordig mogelijk om onbeperkt en overal je favoriete muziek te streamen waar en wanneer je maar wilt. Ook de MP3 is niet meer van deze tijd. De smartphone heeft zijn zijn intrede gedaan en is deze niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Kinderen vanaf een jaar of 10-12 lopen vaak al met een ‘smartphone’ en kunnen hier ongestoord muziek op streamen. Vandaar dat Spotify in korte tijd enorm populair is geworden. Maar wat is Spotify en hoe kun je gratis muziek luisteren via Spotify? In deze blog vertel ik je er alles over zodat ook jij gratis kunt streamen!

Wat is Spotify ?

Spotify is een dienst welke is opgericht in 2006. Deze dienst biedt muziek aan in de vorm van ‘streaming media’ via internet. Het bedrijf is opgericht door 2 personen Daniel Ek & Martin Lorentzon. De naam Spotify is afkomsting uit een samenvoeging van 2 woorden; Spot en Identify. Maar wat is Spotify nu precies. Spotify is een grote muziek bibliotheek waaruit je uit een grote database van miljoenen nummers je favoriete nummers kunt luisteren op het voor jou gewenste apparaat (tv, mobiel & tablet).

Ook kun je verschillende afspeellijsten maken zodat je niet elke keer opnieuw je favoriete muziek hoeft te zoeken. Ideaal voor bijvoorbeeld een verjaardag. Je plugt je telefoon in en start de afspeellijst. Zo kun je zorgeloos de hele avond je favoriete muziek luisteren.  Het enige wat je hoeft te doen is de Spotify APP downloaden en je account aanmaken.

gratis-muziek-luisteren-spotify-1

Hoe kan ik gratis streamen via Spotify?

Nu zal je waarschijnlijk zelf wel begrijpen dat je leven lang gratis muziek luisteren via Spotify een utopie is. Toch zijn er  wel degelijk opties om toch gratis te kunnen luisteren naar je favoriete muziek op Spotify. Dit kan als volgt:

1.Sluit een proefabbonement af

Dit kun je als volgt realiseren.. Sluit een proefabonnement af. Bij de streamingdienst van Spotify kun je voordat je een abonnement afsluit kosteloos (€ 0,01) een maand ‘proef luisteren’. Wel zul je eenmalig je rekening moeten verifiëren door middel van de betaling van €0,01. Wil je na deze proefperiode niet (betaald) verder kijken? Zet dan je abonnement stop! Zo kun je tot wel 3 maanden gratis muziek luisteren via Spotify!

2. Sluit een nieuw proefabbonement af

Je proefperiode is voorbij, maar je hebt nog niet genoeg van het onbeperkt muziek streamen via Spotify.. Niet getreurd! Start gerust een nieuwe proefperiode.. Hoe je dit doet vertel ik je nu, het is heel eenvoudig. Maak ‘gewoon’ een nieuw account aan en geniet wederom van de gratis proefperiode van 3 maanden via Spotify.

Pas alleen wel op dat dit niet met dezelfde email en bankrekening gebeurt als waarmee je de eerste proefperiode hebt aangevraagd. Gebruik dus de gegevens van een familielid of vriend. Vraag hem of haar natuurlijk wel eerst om toestemming voordat je de gegevens gebruikt.

3. Neem een gratis account

Je kunt ook besluiten een gratis account te nemen. Je hebt dan echter wel last van verschillende beperkingen die je luistergenot beperken in de vorm van reclames. Ze moeten toch immers op ‘een’ manier inkomsten genereren als je niet betaald voor je abonnement. Natuurlijk wil je niet keer op keer reclames tussendoor.

 

Wat kost streamen zonder reclames via Spotify ?

Spotify kent een 3-tal ( 4 met de gratis versie meegerekend) betaalde abonnementsvormen.

  • Individueel
  • Student
  • Family

Spotify Individueel abonnement

Zoals bij verschillende streamingsdiensten is dit in verhouding de duurste variant. Je betaald hiervoor € 9,99 per maand en zoals het woord individueel al zegt kun je er met 1 account tegelijk naar luisteren. Wanneer iemand anders ook wil luisteren gaat één van de 2 op pauze en vis versa.  Eigenlijk hebben de verschillende abonnementen veel met elkaar gemeen. Zo kun je op alle 3 de abonnementen Onbeperkt luisteren, zijn ze reclamevrij, kun je zelf kiezen in welke volgorde je een afspeellijst afspeelt (bij de gratis versie is dit een ‘shuffle’ optie welke je niet kunt aanpassen). Daarnaast kun je de muziek streamen in HD-audio, kun je offline luisteren (scheelt je mb’s in bijvoorbeeld bus of trein). De beperking zit hem in het aantal personen waarmee je kunt luisteren en de voorwaarden welke worden gesteld.

Spotify Student abonnement

Zoals aangegeven is het ‘student’ abonnement identiek aan de ‘individuele variant’. Zoals de naam al doet vermoeden is het enkel beschikbaar voor studenten. Deze variant kost € 4,99 dus 50% goedkoper dan de reguliere ‘individuele’ variant. Je moet wel kunnen aantonen dat je daadwerkelijk student bent. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het bewijs van inschrijving bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs).

Spotify Family abonnement

Spotify Family abonnement Dit abonnement is net zoals bij de andere streamingdiensten in verhouding het voordeligst. Echter moet je wel het aantal personen weten te vinden waarmee je deze kosten kunt delen. De kosten voor dit abonnement bedragen maandelijks € 14,99 echter kun je hier in totaal met 6 personen tegelijkertijd op luisteren. Dit wil zeggen omgerekend nog geen € 2,50 per maand. Dat scheelt toch weer enkele euro’s in je vaste lasten.

Meer gratis streamen ?

Wil jij naast het gratis muziek streamen via Spotify ook gratis streamen via Netflix, Videoland of Disney+ dat kan! Lees dan snel mijn  hoe je dit kunt doen.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 


Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!