Goedkoop dagje weg

Goedkoop dagje weg? 5 tips lees je hier!

Je hebt een dagje vrij, een week vakantie of het is weekend. Kortom, tijd om leuke dingen te doen! Er is echter één probleem, er is geen tot weinig budget om er op uit te trekken.. Wil jij alsnog een dagje weg? Lees dan de onderstaande 5 tips, want een dagje weg hoeft niet duur te zijn..

Een dagje weg bij mooi weer lijkt een stuk eenvoudiger dan een goedkoop dagje weg tijdens regenachtige dagen.. Niets is minder waar. Je kunt prima een goedkope dag weg wanneer het regent. In de volgende 5 tips laat ik je verschillende mogelijkheden zien hoe je een leuke dag weg kunt met een kleine beurs.

Tip 1: Neem eigen broodjes en drinken mee

Stel je hebt een budget van 50 euro om te besteden voor een uitje.. wanneer je op stap gaat hoort daar vaak een drankje op het terras bij, dan wil je er wat lekkers bij en voor je het weet ben je met z’n tweeën €25,- kwijt. Dit draagt natuurlijk niet bij aan een goedkoop dagje weg..

Ga voordat je een dagje weggaat naar de supermarkt, haal wat broodjes en beleg en neem pakjes drinken mee. Op deze manier kun je vrij eenvoudig enkele euro’s besparen. En zeg nou zelf een eigen gesmeerd broodje op een bankje in de stad heeft toch best wel wat?

Tip 2: Neem het openbaar vervoer

Jawel, het openbaar vervoer. Niet de meest voor de hand liggende optie maar het kan je veel geld schelen. Wanneer je met de auto gaat moet je immers ook parkeren.. Het parkeergeld in de grote steden kan al snel oplopen tot soms wel €5,- per uur. Met een budget van €50,- tikt dat aardig aan.

Via verschillende aanbieders zoals spoordeelwinkel.nl kun je tegen een gereduceerd tarief een retourtje naar je favoriete stad boeken. Vaak zelf in combinatie met een lekkere kop koffie bij een restaurant in de stad na keuze!

Tip 3: Parkeer niet in de binnenstad

Mocht je toch met de auto gaan, is het verstandig niet in de binnenstad te parkeren. Vooral in de grote steden, stijgen de tarieven de afgelopen jaren flink. Google van te voren op (gratis) parkeerplaatsen vlak buiten de stad. Een eindje wandelen kan immers geen kwaad!

Een leuk voorbeeld van mezelf: Een aantal weken geleden ging ik met mijn vrouw naar Deventer, het parkeren in de binnenstad kost ongeveer 3,50 euro per uur.

Deventer biedt de mogelijkheid over te steken met ‘het pondje‘ Je parkeert je auto gratis en gaat met het pondje over en komt aan in de binnenstad. De overtocht duurt slechts 2-3 minuten en de kosten voor een retourtje bedragen per persoon €1,60. Een leuke ervaring en het draagt bij aan een goedkoop dagje uit.

Tip 4: Verborgen plekjes in de buurt

Je denkt vaak dat je alle mooie plekjes in de omgeving al kent, maar niets is minder waar! Meer dan de helft van de mensen heeft geen idee wat er in de omgeving te zien is. Ga er op uit in je eigen omgeving (bijvoorbeeld op de fiets) en ontdek de pareltjes in de omgeving. Een bijkomend voordeel is dat je niet zoveel geld mee hoeft te nemen, je bent immers al dicht bij huis!

Tip 5: Pak de fiets, het is gezond en goedkoop

We noemden ‘m eigenlijk net al. Niets is mooier dan een ontspannend stukje fietsen, uiteraard afhankelijk van het weer. Zelf fiets ik met regelmaat en zo ontdek ik mooie nieuwe plekjes! Neem wat lekkere dingetjes mee en je kunt beginnen. Zorg dat je banden goed zijn opgepompt, je accu indien je met een elektrische fiets gaat vol is en je telefoon is opgeladen voor wanneer je een lekke band krijgt.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!