Eenvoudige bespaartips

12 eenvoudige bespaartips in deze dure tijden

Het leven is de afgelopen tijd flink duurder geworden. Of je nou met je auto wilt tanken, een patatje bij de snackbar wilt halen of boodschappen doet in de supermarkt. De prijzen reizen momenteel de pan uit.

Hieronder heb ik een 12-tal eenvoudige bespaartips voor jullie onder elkaar gezet, welke bij mij het meest voorkomen en waar je direct mee kunt beginnen.

Tip 1: Een scheutje minder wasmiddel       

Ik weet het, niet het leukste van allemaal maar het hoort er toch bij. En als we het dan toch moeten doen kunnen we er maar beter efficiënt mee omgaan. Wasmiddel… gebruik eens een scheutje minder. Met vaak de helft minder worden je kleren even schoon en ruiken ze net zo lekker..

Tip 2: Was met azijn 

Het klinkt gek, maar je kunt het echt overal voor gebruiken.. dus ook voor het wassen; Azijn..
Gebruik een scheutje azijn bij je was i.p.v. wasverzachter. Je hebt al een fles azijn voor €0,49 bij de plaatselijk supermarkt. Scheelt je toch enkele euro’s per maand.

Tip 3: Koop grootverpakkingen wasmiddel

Als je dan toch moet wassen, dan kun je er maar beter geld mee besparen.. koop groot en bespaar geld, regelmatig zijn en aanbiedingen bij Kruidvat of andere drogisten voor grote verpakkingen. Dit kan je in verhouding enkele tientjes per jaar schelen.. hoe fijn is dat? Je hebt het uiteindelijk toch nodig.

Tip 4: Koop nog meer grootverpakkingen

Net als bij tip 3 geldt dit ook voor wc-papier, shampoo en tandpasta. Koop voordeelverpakkingen i.p.v. losse tubes en flacons ook dit scheelt toch tot enkele tientjes per jaar.

Tip 5: Gebruik je handdoek een keer extra 

Leg je handdoek op de verwarming en gebruik hem nog een keer. Je zult wel denken bah.. maar je hebt je immers net gedoucht dus vies ben je niet meer.. Een rekensommetje leert ons dat wanneer je je handdoek 2 x in de week hergebruikt je toch zo een wasbeurt of 10-15 per jaar bespaard.

Tip 6: Smeer je eigen boterhammen 

De bedrijfskantine.. bijna iedereen heeft er één op zijn of haar werk. Ook ik heb last de verleiding te weerstaan. Dwing jezelf tot het smeren van brood i.p.v. dagelijks voor 2-3 euro lunch te halen in de kantine. Het klinkt niet veel maar met z’n 180 werkdagen per jaar is dit snel 500 euro per jaar! Om het makkelijker te maken haal ik 1 x per week iets dan meestal op vrijdag, dan heb je iets in het vooruitzicht, dit maakt het een stuk eenvoudige vol te houden.

Tip 7: Kook in grote hoeveelheden 

Wanneer je kookt, maak dat een grotere hoeveelheid en vries deze in. Zo kun je 2 x uit hetzelfde budget eten en bespaar je de kosten voor een nieuwe maaltijd.

Tip 8: Douche minder lang 

Douchen, heerlijk vooral in de wintermaanden.. Het is koud buiten en je springt ‘even’ onder de douche. Dat even wordt snel 10-15 minuten. Probeer eens om iedere dag een minuutje of zelfs 2 korter te douchen. Wanneer je de jaarafrekening ontvangt van je energieleverancier zul je mij dankbaar zijn.

Tip 9: Lichten uit 

Doe de lichten achter je uit, klinkt makkelijk maar vooral met kinderen is dit een veel voorkomend fenomeen. Probeer je kinderen zich bewust te laten worden van de kosten je jezelf natuurlijk ook!

Tip 10: Verkoop oude kleding 

Verkoop wat je niet meer gebruikt, hoe vaak heb je geen kleding in de kast wat je nooit meer draagt? Ik verkoop sinds kort mijn kleding op vinted, je ontvangt niet de hoofdprijs, maar hé in de kast levert het je niets op..

Tip 11: Kijk rond voor kortingsbonnen 

Als je dan toch wilt shoppen, kijk dan even rond of er ergens een kortingscode is. Zalando, Aboutyou & Wehkamp hebben vaak een actie bij inschrijving op de nieuwsbrief een korting van €10,- of enkele procenten.. Makkelijk uitgespaard lijkt mij!

Tip 12: Betaal je verzekering ineens 

Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar kan je makkelijk enkele euro’s per jaar besparen.. Betaal verzekeringen eens per jaar i.p.v. per maand. Dit doe ik sinds kort zelf ook. Bij de zorgverzekering scheelt het ons zo’n €130,- per jaar voor 2 personen. Je moet het immers toch betalen, let wel op dat je jezelf niet in onnodige financiële problemen brengt.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!