geld-opzij-zetten

Deze tips kunnen je helpen om geld opzij te kunnen zetten

In dure tijden is het prettig als je het een en ander kan besparen. Het is daarom nooit verkeerd als je wat geld opzij kunt zetten. Dit geld kun je vervolgens weer uitgeven aan leuke dingen, maar je kunt er natuurlijk ook mee sparen of beleggen. Met welke eenvoudige tips je geld opzij kunt zetten, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Je kunt besparen door vaste lasten te vergelijken

Allereerst kun je besparen op je vaste lasten door te vergelijken. Zo kun je jouw vaste lasten vergelijken met andere aanbieders in de hoop dat er een goedkopere optie tussen zit, denk bijvoorbeeld aan je zorgverzekering. Aan het einde van het jaar kun je weer zorgverzekeringen gaan vergelijken en kun je ook overstappen. Poliswijzer.nl is een handige vergelijkingssite die je hierbij kan helpen. Naast dat je voor de goedkoopste zorgverzekering kiest, is het natuurlijk ook belangrijk om voor de beste te kiezen die bij jouw wensen aansluit.

Het vergelijken geldt niet alleen maar bij je zorgverzekering, maar in principe voor iedere vaste last. Zo kun je bijvoorbeeld ook je autoverzekering, energiecontract en je sportschoolabonnement onder de loep nemen en ontdekken of er goedkopere opties worden aangeboden.

2. Denk twee keer na bij een aankoop

Als je een aankoop wil doen – in welke vorm dan ook – is het belangrijk om twee keer na te denken. Geld uitgeven is namelijk heel eenvoudig, maar het kan je juist een getreurd gevoel geven als je geld uitgeeft aan zaken die overbodig zijn. Als je gaat winkelen of als je op het punt staat om een nieuwe auto te kopen, is het belangrijk dat je eerst twee keer nadenkt of je het wel echt nodig hebt en of er geen goedkopere opties zijn.

3. Kies voor alternatieve vervoermiddelen

De auto of de trein is natuurlijk niet gratis. Als je juist wil besparen op het vervoer, kun je nadenken of er geschikte alternatieve vervoermiddelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de fiets, de step of wellicht kun je zelfs wandelend naar de plek van bestemming gaan. Door vaker de auto te laten staan of minder vaak de trein te pakken, kun je al gauw wat geld opzij zetten.

4. Besparen in huis

Een andere manier om geld opzij te zetten, is door te besparen in huis. Dit is niet alleen ten goede voor jouw energierekening, ook het milieu zal er blij van worden. Probeer daarom wat minder gauw de verwarming aan te zetten, ga minder lang douchen en maak gebruik van energiezuinige apparaten.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!