Goedkoper tanken

Hoe kan ik besparen op tanken?

Auto’s we hebben ze in allerlei soorten en maten. De elektrische auto is momenteel enorm in opkomst, maar zoals je wellicht zult begrijpen is dit helaas niet voor ieder van ons weggelegd. De prijzen van deze auto’s variëren van €25.000 tot ruim een ton voor de nieuwste uitvoeringen.

Helaas laat het budget van velen van ons (ook ik) het jammer genoeg niet toe zo’n auto te bekostigen. Niet voor niets rijdt ruim 90% nog in een brandstofauto. Dikke kans dat je het voorlopig nog moet doen in je benzineauto, of oude diesel.

Dit is ook helemaal niet erg maar de prijzen aan de pomp zijn de afgelopen tijd wel heel erg duur geworden! Hoe fijn zal het zijn om wat extra te besparen op benzine?

Hoe kan ik goedkoper tanken?

Je kent het wel, je verkiest gemak boven een stukje extra moeite. Je gaat een dagje weg en bent onderweg en realiseert je dat je nog moet tanken. Je pakt het eerste beste tankstation aan de snelweg en gooit je tank vol en gaat door.. Heel veel mensen doen dit, maar doorgaans betaal je bij de pomp aan de snelweg als snel tot 10 cent per liter meer!  Het loont zich dus een afslag te pakken en te gaan tanken in een naastgelegen plaats.

Welke tankstations zijn goedkoper?

Tankstations zijn ingedeeld in verschillende categorieën, doorgaans zijn de pompstations aan de snelweg het duurst, dit omdat je toch moet tanken en er weinig concurrentie in de buurt is. Dit is anders voor tankstations in een dorp, hier wil de pomphouder het liefst zoveel mogelijk liters verkopen. Hij zal daarom genoegen nemen met een wat lagere marge om meer klanten te trekken. Het voordeligst zijn de onbemande tankstations. Dit omdat er geen personeel werkzaam is en de kosten laag zijn. Doorgaans kun je hier het meeste besparen op Benzine.

Besparen op benzine is dus wel degelijk mogelijk, kijk goed waar de benzine het voordeligst is. Woon je bij de grens, dan kan het ook lonen om net over de grens te gaan tanken dit scheelt vaak nog enkele centen t.o.v. Nederland.

 

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!