Geld besparen

6 eenvoudige veranderingen in je persoonlijke financiën die je 100+ euro opleveren!

1. Automatiseer je spaarbedrag

Zorg dat je elke maand automatisch geld overboekt naar je spaarrekening. Het maakt eerst niet uit hoeveel. Je zet puur een maandelijks bedrag opzij. Op deze manier spaar je zonder dat het moeite kost. Dikke kans dat je het bedrag niet eens mist.

Zelf gebruik ik hiervoor Knab. Naast dat deze bank goedkoop is, kun je hier namelijk kosteloos onbeperkt spaarrekeningen openen. Op deze manier kun je voor elk spaardoel een andere rekening aanmaken. Bijvoorbeeld, een noodfonds, vakantie, of een aanbetaling voor je droomhuis. Wanneer je van je huidige dure bank af wilt, kun je heel eenvoudig overstappen via de overstapservice. Je krijgt dan ook nog eens 50 euro cadeau als nieuwe klant!

2. Maak een maandelijks budget

Dit is op het eerste gezicht misschien niet een bespaar tip. Toch kan ik niet duidelijk genoeg benadrukken, hoe belangrijk een budget is. Het is praktisch onmogelijk om te besparen en te sparen zonder dat je budgetteren onder de knie hebt.

Wanneer je dit niet doet zul je zien dat je bespaart op uitgave A en dit vervolgens weer extra uitgeeft aan uitgave B. Het bijhouden van een maandelijks budget klinkt niet sexy, maar het tegenovergestelde kan waar zijn!

Om het allemaal wat makkelijker te maken heb ik de Facks budget methode ontwikkeld. Op deze pagina vind je een stappenplan en kun je de handige budgetsheets gratis downloaden!

3. Beleggen met je wisselgeld

Als je denkt dat je veel geld nodig hebt om te beleggen, dan heb je het mis. Tegenwoordig kun je zelfs beleggen met je wisselgeld. Hiermee rond je je pinbetalingen af en zet je automatisch geld opzij. De app van Peaks werkt super makkelijk!

Zo bouw je een mooi spaarpotje op voor de toekomst. Wanneer je via deze website de actiecode JELME658F gebruikt dan krijg je 5 euro cadeau! Hiermee maak je ook direct kennis met beleggen! Je kunt de actiecode hier inwisselen.

4.Gebruik je salarisverhoging om meer te sparen

Een salarisverhoging is één van de beste manieren om extra inkomsten te ontvangen. Dit wil echter niet zeggen, dat je dit extra bedrag direct weer moet uitgeven.

Spaar zodra je je salarisverhoging hebt gekregen (hoe vaak is afhankelijk van je werkgever) een gedeelte. Hierdoor kun je genieten van je extra inkomen, maar bouw je iedere maand ook  aan je vermogen! Het werkt op deze manier dus twee kanten op!

Maak dus niet de klassieke fout je uitgaven evenredig met je inkomsten te laten oplopen.

5. Probeer een dag geen geld uit te geven

Heb je ooit al eens geprobeerd een dag geen geld uit te geven? Dit houdt in dat je 24 uur je portemonnee niet aanraakt!

De truc is dat je je van te voren voorbereid. Deze bespaartip is veel makkelijker uit te voeren tijdens een werkdag. Waarschijnlijk wil je jezelf in het weekend namelijk trakteren. Maar ook in het weekend is het natuurlijk een leuke uitdaging!

Om doordeweeks geen geld uit te geven kun je lopen of fietsend naar het werk gaan, je lunch thuis klaarmaken en de koffie of thee krijg je waarschijnlijk gratis op het werk. Stop tijdens je tocht naar huis niet bij een supermarkt, kook een gezonde maaltijd en lees een boek of kijken een film in de avond.

Je zult er versteld van staan hoe eenvoudig het is. Wanneer je dit onder de knie hebt, probeer dan eens de uitdaging aan te gaan om een week geen geld uit te geven. Je zult er achter komen dat je helemaal niet zoveel nodig hebt, als je van te voren denkt om te kunnen leven!

6. Investeer in je kennis

De beste manier om je leven financieel om te gooien, is door boeken te lezen die gaan over financieel succes. Door te leren hoe je met geld moet omgaan, heb je kennis nodig.

Onze maatschappij is ingericht op eindeloos consumeren. Op school leer je een vak om later je geld mee te verdienen, maar je leert niet hoe je vervolgens met dit geld omgaat.

Enkel een klein percentage heeft deze skill onder de knie en leidt een financieel zorgeloos leven. Zodra je weet hoe je je geld moet managen, je schulden afbetaald en je spaargeld kan investeren zul je de vrijheid hebben om je te richten op belangrijke dingen in het leven zoals, gezondheid, liefde, famillie, vrienden en persoonlijke ontwikkeling!

De beste boeken om je financiële kennis te vergroten vind je in dit artikel.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!