Goedkope kleding tips

5 slimme tips om goedkope kleding te kopen

Kleren maken de man! (of de vrouw natuurlijk) Een uitspraak die je vast al eens hebt gehoord, en wel degelijk waarheid is. Bij bepaalde functies horen bepaalde outfits. Zo zul je nooit een rechter in functie met een korte broek zien lopen of een bankdirecteur in een T-shirt. Kleding zorgt voor een bepaalde uitstraling.

En zeg nou zelf.. wanneer je een hypotheek gaat afsluiten, dan doe je dit gevoelsmatig toch liever bij iemand netjes in pak dan wanneer iemand met een paar gympen je zaken moet regelen. Nette kleding hoeft niet perse duur te zijn, in dit artikel geef ik je 5 slimme tips om goedkope kleding te kopen.

Tip 1: Mix & Match

Nette kleding hoeft niet duur te zijn. Wanneer je een pullover draagt met een blouse kun je prima kiezen voor een wat goedkopere variant blouse onder je pullover. Je ziet immers enkel je kraag. Wat wel van belang is, is dat je een katoenen T-shirt draagt onder je goedkopere blouse. Ik spreek uit eigen ervaring.

Wanneer je kiest voor een goedkopere blouse is dit kwalitatief vaak ook net iets minder dan wanneer je voor een duurdere variant kiest. De stof van de goedkope variant kan verstikkend werken waardoor je extra gaat transpireren. Wanneer je een T-shirt (bonustip: 100% katoen) draagt zal de geur niet in je overhemd gaan zitten, waardoor je langer plezier hebt van je goedkope kleding.. een Win-Win situatie!

Tip 2: Koop alvast op tijd!

Als je in de week voor kerst wilt beginnen met het kopen van goedkope kleding, dan heb je een uitdaging kan ik je vertellen. Helemaal als het ook enigszins modieus moet staan.. Zeg nou eerlijk je wilt geen blouse die ‘gaapt’. Door tijdig je outfit samen te stellen voorkom je dat je ergens naast grijpt en kun je de pareltjes voor een prikkie opstrijken. Dus wees iedereen voor en voorkom dat je alsnog een flink bedrag aan een dure outfit moet uitgeven. Wat misschien niet binnen je budget past.

Tip 3: Kijk eens bij vrienden in de kast

Niet direct het meest voor de hand liggend, maar de voordeligste manier om goedkoop kleding te scoren is natuurlijk om het gratis krijgen. Dit is niet voor iedereen een mogelijkheid, maar ga eens langs bij vrienden of familie. De kans is vrij groot dat ze nog ergens (bijna) ongedragen kleding hebben liggen. Hiervan weten ze vaak niet eens meer van dat ze het nog in bezit hadden. Op deze manier kun je met een gesloten beurs toch zo goed als nieuwe kleding dragen en het kost je (bijna) niets!

Tip 4: Let op aanbiedingen

Deze tip ligt misschien wel het meest voor de hand. Net als bij boodschappen is het bij het kopen van kleding erg zinvol om te letten op aanbiedingen. Winkels hebben vaak tal van aanbiedingen zoals 3 halen 2 betalen.. Nu denk je wellicht ik heb niet direct 3 items nodig, maar denk aan  de toekomst. Wanneer je het nu koopt bespaar je direct 33,33% dan wanneer je er nu 1 of 2 koopt..

Kijk ook eens rond bij een Outlet. Dat kan vaak tot 70% schelen.. zeg nou eerlijk, wat maakt het uit dat je een model van een jaar eerder hebt. Dat ziet toch niemand, ja misschien de echte modekenner.. Zelf probeer ik 1 a 2 x per jaar naar de Outlet in Roermond te gaan of Bataviastad. Zo heb je ook direct een leuk dagje weg, dus 2 vliegen in 1 klap!

Tip 5: Rouleer met je kleding

Wanneer je langer plezier wilt houden van je kleding ondanks dat het misschien goedkope kleding is, dan is rouleren van belang. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen, dat wanneer je slechts 1 paar schoenen hebt en deze dagelijks draagt ze snel slijten..

Wanneer je vaak wisselt van kleding dan doe je langer met kledingstukken, bovendien kom je vaker flitsend voor de dag!

Tip 6: Zorg goed voor je kleding

Het onderhouden van je kleding is van groot belang. Lees altijd goed de was- en strijkinstructies. Was het niet onnodig te heet, hierdoor kunnen je kledingstukken krimpen en ze worden minder mooi. Verder is het belangrijk goed op kleur te sorteren, dit hoeft niet heel precies maar je mooie witte overhemd met een rode trui wassen, geeft een roze resultaat.

Ook kan de droger funest zijn voor je kleding. Hang het bij voorkeur dus op om te drogen. Bovendien scheelt dit ook nog eens in de energiekosten.

Hoe kan ik nog meer besparen?

Ik hoop dat bovenstaande tips je kunnen helpen, naast goedkope kleding kopen kun je ook eenvoudig besparen op tal van andere zaken. Wil je op meer besparen dan alleen kleding? Lees dan al onze artikelen over besparen door hier te klikken.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!