sugar-prices-cane-in-the-field-scaled-1

Suikerprijs schiet omhoog nu zorgen over aanbod blijven bestaan

De suikerprijs zette woensdag de meedogenloze rally voort, bij toenemende zorgen over de Indiase bevoorrading. Gegevens van TradingView laten zien dat de prijs van suiker-CFD’s steeg naar $27, het hoogste niveau sinds 16 mei. Op sommige handelsplatformen wordt op het hoogste niveau in meer dan 9 jaar gehandeld.

Zorgen over de suikervoorziening in India

Suiker is een van de belangrijkste landbouwproducten ter wereld. Het wordt elke dag direct en indirect door miljarden mensen geconsumeerd. Suiker wordt zowel voor menselijke consumptie als voor energie gebruikt.

Net als andere landbouwgrondstoffen wordt suiker geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatverandering, waarbij de meeste producerende landen met enige tekorten kampen. De grootste suikerproducerende landen zijn Brazilië, India, Thailand en China.

Een belangrijk punt van zorg in de toeleveringsketen van suiker is India, dat de afgelopen jaren te kampen heeft gehad met ongelijke weersomstandigheden. Uit een recent rapport blijkt dat de Indiase suikerproductie dit jaar met ruim 32,8 miljoen ton zal dalen.

Watch here: https://www.youtube.com/embed/IFEWZBvvRLI?feature=oembed

Daarom zijn investeerders bezorgd dat India voor het eerst in zeven jaar de suikerexport kan verbieden. Als dit gebeurt, zal dit internationaal leiden tot aanzienlijke verstoringen van het aanbod, aangezien andere landen zouden kunnen volgen.

De suikerprijzen zijn ook te wijten aan de slechte productie in Europa, dat een groot droogteseizoen doormaakt. Deze droogte had ook gevolgen voor andere landbouwproducten zoals olijfolie, tarwe en palmolie.

De suikerprijs stijgt ook naarmate de prijs van ruwe olie zich herstelt. Brent, de internationale benchmark, steeg naar $90 en sommige analisten waarschuwen dat deze de komende weken $100 zou kunnen bereiken.

De stijgende olieprijzen kunnen leiden tot een grotere vraag naar suiker voor energiedoeleinden. Dit zien we vooral in Brazilië, een land dat een sterk marktaandeel heeft op het gebied van biobrandstoffen.

Vooruitkijkend zal de grootste katalysator voor de suikerprijzen het besluit van India over een eventueel verbod zijn. Handelaren zullen ook meer aandacht besteden aan het komende moessonseizoen in India.

Verwachting suikerprijs

Sugar price

Suikergrafiek door TradingView

Uit de dagelijkse grafiek blijkt dat de suikerprijs al maanden in een sterke bullish trend zit. Deze week slaagde de prijs erin het belangrijke weerstandsniveau van $25,58 om te zetten in een ondersteuningsniveau. De prijs is boven de 25- en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gestegen.

Het probeert ook boven de belangrijke weerstand op $26,60 te komen, het hoogste niveau op 21 juni. Daarom zijn de vooruitzichten voor suiker bullish, waarbij het volgende belangrijke niveau $27.550 bedraagt, het hoogste punt op 27 april.

The post Suikerprijs schiet omhoog nu zorgen over aanbod blijven bestaan appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen