Eerste huis kopen

5 redenen om niet in een vakantiewoning te investeren

Wanneer je op zondagochtend je televisie afstemt op RTL7, dan zie je de reclames aan de lopende band voorbij komen. Je ziet een filmpje van een mooi vakantiepark en waarop jij een huisje kunt aanschaffen.

Indien je van plan bent om in een vakantiehuis te investeren, kun je kiezen voor eigen beheer. Je kunt echter ook kiezen voor niet de lasten, maar wel de lusten. Hierbij besteed je het beheer uit. Uiteraard gaat dit wel ten koste van je rendement. Hieronder vind je 4 redenen om juist niet te investeren in een vakantiewoning.

1. Beperkte verhuurmogelijkheden

Het verhuren van een vakantiewoning kan beperkt zijn, afhankelijk van de locatie en het seizoen. Als de vraag naar vakantiewoningen laag is, kan het moeilijk zijn om huurders te vinden en uw investering terug te verdienen.

2. Onderhoudskosten

Vakantiewoningen vereisen over het algemeen meer onderhoud en reparaties dan een reguliere woning. Dit kan leiden tot hogere kosten voor onderhoud en reparaties.

3. Concurrentie

Er kan veel concurrentie zijn van andere vakantiewoningen in de buurt. Als er te veel vakantiewoningen beschikbaar zijn, kan dit leiden tot lagere huurprijzen en minder huurders.

4. Rentevoeten

De rentevoeten voor vakantiewoningen kunnen vaak hoger zijn dan voor gewone woningen, wat kan leiden tot hogere kosten en lagere rendementen op je investering.

5. Betere alternatieven

Er zijn vele manieren om je geld te investeren. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in aandelen of obligaties, of bijvoorbeeld in een ETF. Vaak bieden deze een vergelijkbaar of zelfs hoger rendement. Het voordeel hiervan is dat je in de meeste gevallen ook direct weer bij je geld kunt. De keerzijde is dat je wel tegen enige volatiliteit moet kunnen.

Kortom, het investeren in een vakantiewoning kan riskanter zijn dan investeren in een gewone woning en het is belangrijk om alle factoren af te wegen voordat je een beslissing neemt.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen