private-equity-company

De matige resultaten van TPG kunnen het aandeel onder druk zetten

TPG Inc. (NASDAQ: TPG) is op 15 maart misschien ontsnapt aan de bodem van $ 26 om te handelen tegen de huidige $ 29,14, maar het is nog niet uit het bos. Het private-equity bedrijf rapporteerde een nettowinst van $ 41,2 miljoen in het vierde kwartaal, een daling van $ 45 miljoen in het voorgaande jaar.

De lagere winsten werden toegeschreven aan een vertraging in de waardestijging van de beleggingen van het bedrijf in het eerste jaar sinds de beursgang. Na de kwartaalresultaten daalde het aandeel ongeveer 2%.

Tegen de huidige prijs van ongeveer $ 29,14 handelt TPG iets onder de IPO prijs van $ 29,50. Het bedrijf ging naar de beurs in een jaar dat werd gekenmerkt door schuim op de aandelenmarkten en bloeiende SPAC’s.

Dit had de aandacht van het aandeel kunnen verleggen en een rol gespeeld bij een langzame start. Ook werd het aandeel TPG getemperd door toenemende angst over mogelijke renteverhogingen en de Oekraïense crisis dit jaar.

Het is echter niet allemaal somber voor TPG. Het beheerd vermogen steeg in het vierde kwartaal tot $ 113,6 miljard, vergeleken met $ 109,1 miljard in het derde kwartaal. De AUM is ook een aanzienlijke sprong van $ 89,5 miljard in het voorgaande jaar, wat wijst op een aanzienlijke instroom van institutionele beleggers. Het kwartaalrapport onderstreept dat het groeiverhaal van TPG intact blijft, maar dat beleggers misschien liever wegblijven.

TPG valt na teleurstellende kwartaalresultaten

Bron: TradingView

Technische indicatoren laten zien dat TPG onder de weerstand van $ 30 handelt. De zwakte van de aandelen is versneld door het gemengde kwartaalverslag. Een RSI waarde van 47 laat zien dat het aandeel ruimte heeft om verder te dalen, tot een steun van $ 28 of lager.

Afsluitende gedachten

De resultaten van TPG lieten een zwakkere winst zien, maar de AUM stijgt. Het bedrijf is gemaakt voor de toekomst, aangezien het institutionele beleggers blijft aantrekken en de aandelen opnieuw kunnen stijgen. Het aandeel is alleen bedoeld voor langetermijnbeleggers, met kooptransacties rond de $ 28.

The post De matige resultaten van TPG kunnen het aandeel onder druk zetten appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen