46219188-s-1

Is januari 2023 een goede maand om Ford-aandelen te kopen?

De aandelen van Ford Motor (NYSE: F) zijn sinds begin december 2022 verzwakt van $14,36 naar $10,90. De huidige prijs ligt rond de $11,63.

Ford rapporteerde in oktober sterke winstresultaten over het derde kwartaal, maar stijgende rentetarieven, een donkere macro-economische achtergrond en hogere inputkosten hebben in december 2022 de auto-aandelen opnieuw onder druk gezet.

Ford verhoogt opnieuw de prijs van zijn elektrische truck F-150 Lightning Pro

De activiteiten van Ford hebben gedurende het derde fiscale kwartaal bewezen verbeteringen te vertonen en het bedrijf rapporteerde sterke winstresultaten in oktober. De totale omzet is met 12% J/J gestegen tot $37,2 miljard, terwijl de GAAP EPS $0,30 bedroeg.

Het management van het bedrijf blijft optimistisch over de komende kwartalen in termen van groei en verwacht dat de kasstroom in de toekomstige planningsperiode meer dan voldoende zal zijn om de groeiprioriteiten te financieren.

De aangepaste vrije kasstroom voor het volledige jaar zou tussen $9,5 miljard en $10 miljard moeten liggen – een stijging van $5,5 miljard naar $6,5 miljard dankzij de sterke positie van de automobielactiviteiten van het bedrijf.

Het is ook belangrijk op te merken dat het management van het bedrijf een aangepaste EBIT voor het hele jaar verwacht van ongeveer $11,5 miljard, wat ongeveer 10% hoger is dan in 2021.

Desondanks blijven de aandelen van Ford Motor onder druk staan, voornamelijk als gevolg van het agressieve monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank, geopolitieke onzekerheid en hogere productiekosten.

Beleggers blijven zich zorgen maken dat een agressieve Federal Reserve de economie in een diepe recessie zal duwen die de bedrijfswinsten en de aandelenmarkten zou kunnen aantasten.

Volgens Deloitte Insights is er een correlatie van 45% tussen de diepte van een recessie en verminderde productieoutput in de auto-industrie.

Ford Motor blijft zich richten op het versnellen van de acceptatie van elektrische voertuigen. De kosten stijgen bijzonder snel voor autofabrikanten die zwaar investeren in hun respectieve EV-overgangen.

Het bedrijf kondigde al aan dat het de prijs van zijn F-150 Lightning Pro elektrische truck in 2023 zal verhogen vanwege stijgende componentkosten en aanhoudende uitdagingen in de toeleveringsketen.

Het positieve feit is dat Ford de kostendruk kan verlichten ten opzichte van kleinere concurrenten. Met een marktkapitalisatie van 46 miljard dollar zijn de aandelen van dit bedrijf redelijk gewaardeerd.

Ford wordt verhandeld tegen minder dan drie keer de TTM EBITDA, en in vergelijking met Toyota Motor Corporation (NYSE: TM) is Ford goedkoper op basis van prijs/verkoop.

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie/inkomsten) worden Ford-aandelen verhandeld tegen 0,32, wat bijna drie keer lager is dan de prijs-omzetverhouding van Toyota Motor Corporation, die wordt verhandeld tegen een P/S van 0,87 .

Desondanks moeten beleggers er rekening mee houden dat als de Amerikaanse aandelenmarkt een grotere correctiefase ingaat, de aandelen van Ford op een nog lager prijsniveau zouden kunnen staan.

Technische analyse

De aandelen van Ford Motor zijn sinds 13 januari 2022 met 50% verzwakt en het risico van verdere daling is nog steeds niet voorbij.

Gegevensbron: tradingview.com

Het belangrijke ondersteuningsniveau staat op $10, terwijl $14 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder de $10 daalt, zou dit een “verkoop”-signaal zijn en ligt de weg open naar $8 of zelfs lager.

Anderzijds, als de prijs boven $14 stijgt, zou het volgende doel de weerstand kunnen zijn van $16.

Conclusie

De aandelen van Ford Motor zijn sinds 13 januari 2022 met 50% verzwakt en het risico van verdere daling is nog steeds niet voorbij. Stijgende rentetarieven, een donkere macro-economische achtergrond en hogere inputkosten blijven wegen op de auto-industrie.

The post Is januari 2023 een goede maand om Ford-aandelen te kopen? appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen