where-to-buy-intel-stock-1

Intel aandelen kopen na de huidige dip?

De aandelen van Intel Corporation (NASDAQ: INTC) zijn sinds 13 december 2022 verzwakt van $30,09 naar $25,35. De huidige prijs staat op $26,09.

De activiteiten van Intel blijven stabiel, het dividendrendement ligt boven de 5% bij de huidige aandelenkoers en dit aandeel kan een goede keuze zijn voor langetermijnbeleggers.

Intel is goedkoop in vergelijking met zijn collega’s

Intel is ‘s werelds grootste fabrikant van microprocessors voor de wereldwijde pc- en datacentermarkten, en ondanks enkele uitdagingen sinds het begin van het jaar, blijft het bedrijf goed gepositioneerd voor toekomstige groei.

Het bedrijf rapporteerde in oktober solide resultaten over het derde kwartaal; de totale omzet daalde met -15,5% op jaarbasis tot $15,3 miljard, terwijl de niet-GAAP-winst per aandeel $0,59 bedroeg (verslaat met $0,26). Pat Gelsinger, de CEO van Intel, liet weten:

Ondanks de verslechterende economische omstandigheden hebben we solide resultaten behaald en aanzienlijke vooruitgang geboekt met onze product- en procesuitvoering tijdens dit kwartaal.

CEO Pat Gelsinger zei ook dat hij $3 miljard aan kostenbesparingen verwacht in het jaar 2023 en $8 tot $10 miljard aan besparingen tegen het einde van 2025.

Hoewel de activiteiten van het bedrijf stabiel blijven, is de aandelenkoers van Intel in het jaar 2022 gehavend en handelt het nu in de buurt van een meerjarig dieptepunt.

De recente daling van de aandelenkoers heeft het dividendrendement weer boven de 5% gebracht, en dit aandeel kan een goede keuze zijn voor langetermijnbeleggers.

Het is ook belangrijk op te merken dat Intel-directeuren dit jaar grote kopers van de aandelen van het bedrijf zijn geweest, en hoewel aankopen door insiders niet als een bullish signaal in een vacuüm moeten worden opgevat, is het bemoedigend om deze aankopen te zien.

Laten we nu eens kijken naar de basisprincipes. Met een marktkapitalisatie van $107,67 miljard is Intel niet duur. In vergelijking met Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) is Intel goedkoper op basis van prijs/verkoop.

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie/inkomsten) worden Intel-aandelen verhandeld tegen 1,54, wat bijna drie keer lager is dan de prijs-omzetverhouding van AMD, die wordt verhandeld tegen een P/S van 4,56.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat International Business Machines Corporation (NYSE: IBM) handelt tegen meer dan twee keer de omzet van dit jaar en meer dan tien keer de TTM EBITDA.

Intel wordt verhandeld tegen minder dan zes keer de TTM EBITDA, het bedrijf heeft een sterke balans met een A+-rating en tegen de huidige prijs biedt het een aantrekkelijke koopmogelijkheid.

Technische analyse

De aandelenkoers van Intel is met meer dan 50% verzwakt na het bereiken van het hoogste niveau in 2022 van $56,28 op 12 januari, en volgens de technische analyse blijft het risico van verdere daling bestaan.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $25, terwijl $30 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder de $25 daalt, zou dit een “verkoop” -signaal zijn en ligt de weg open naar $23 of zelfs lager.

Anderzijds, als de prijs boven de $30 stijgt, zou het volgende doel $35 kunnen zijn.

Conclusie

Hoewel de activiteiten van het bedrijf stabiel blijven, is de aandelenkoers van Intel in 2022 gehavend en handelt het nu in de buurt van een meerjarig dieptepunt. Intel wordt verhandeld tegen minder dan zes keer TTM EBITDA, het dividendrendement is meer dan 5% bij de huidige aandelenkoers, en voor beleggers die op zoek zijn naar een aantrekkelijk dividend, kan dit aandeel een goede keuze zijn.

The post Intel aandelen kopen na de huidige dip? appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen