gold-coins-stacked

Goudprijs voorspelling: bullish fundamentele en technische factoren

De goudprijs staat onder grote druk nu beleggers zich concentreren op de sterke Amerikaanse dollarindex. Na in mei naar een recordhoogte van $2.080 te zijn gestegen, heeft goud zich nu teruggetrokken naar de huidige $1.920.

De vraag naar goud is nog steeds sterk

De goudprijs is de afgelopen weken gedaald, omdat beleggers zich zorgen blijven maken over de stijgende Amerikaanse dollar. Zoals ik in dit artikel schreef, is de dollarindex gestegen naar $105, het hoogste niveau in meer dan vijf maanden.

De DXY-winst vond plaats toen de VS naar voren kwam als een van de beste plaatsen voor beleggers om hun geld op te slaan. Ten eerste kent het land de beste opbrengsten in meer dan tien jaar. Zo is de tienjaarsrente gestegen naar ruim 4%, wat hoger is dan de inflatie van 3,2%.

Toch heeft goud wat rugwind die de economie zou kunnen ondersteunen. Het grootste risico is de stijgende Amerikaanse schuld, die op het punt staat de $33 biljoen te bereiken. Er wordt geschat dat de staatsschuld in 2030 of 2031 zal oplopen tot een ongekende $50 biljoen.

De stijgende Amerikaanse schulden vielen samen met een periode waarin China zijn Amerikaanse schulden afbouwt. China heeft ruim 37% van zijn Amerikaanse schulden gedumpt tot slechts 835 miljard dollar en analisten verwachten dat deze trend zich zal voortzetten.

China is bezorgd dat de VS deze bezittingen zullen sanctioneren als het land besluit Oekraïne binnen te vallen. Zij is ook bezorgd over het vermogen van de overheid om deze fondsen terug te betalen.

Terwijl China een deel van deze fondsen gebruikt om de eigen economie te financieren, investeert het een deel ervan ook in goud. Uit de meest recente gegevens blijkt dat China al negen maanden op rij goud heeft gekocht. Het land heeft dit jaar ruim 130 ton gekocht en sommige analisten zijn van mening dat dit cijfer onderschat kan worden.

China is niet het enige land dat Amerikaanse staatsobligaties verkoopt en goud koopt. Saoedi-Arabië heeft de Amerikaanse schulden verminderd en goud gekocht. Geschat wordt dat deze reserves ruim 230 miljard dollar waard zijn. Daarom zijn de goudfundamentals nog steeds sterk, omdat het aanbod niet zo snel groeit.

Goudprijs voorspelling

De dagelijkse grafiek laat zien dat het paar XAU/USDde afgelopen maanden een neerwaartse trend heeft doorgemaakt. In deze periode is goud gedaald tot onder de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden. Bij nadere beschouwing blijkt dat goud een kom- en handvatpatroon heeft gevormd.

Het heeft ook een aflopend kanaal gevormd, weergegeven in het groen. Dit kanaal kan het handvatgedeelte van de prijs zijn.

Hoewel de bearish trend nog een tijdje zou kunnen aanhouden, zal goud de komende maanden waarschijnlijk weer opveren. Als dit gebeurt, zal de aanvankelijke weerstand om te kijken $2.000 bedragen. Een doorbraak boven dat niveau zal ervoor zorgen dat de koers stijgt en opnieuw een recordhoogte van $2.080 bereikt.

The post Goudprijs voorspelling: bullish fundamentele en technische factoren appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen