the-coca-cola-company-1

Coca-Cola aandelen kopen in januari 2023?

De aandelen van The Coca-Cola Company (NYSE: KO) zijn sinds 10 oktober 2022 met meer dan 15% gestegen. De huidige prijs bedraagt $62,20.

Coca-Cola rapporteerde in oktober sterke winstresultaten over het derde kwartaal, maar stijgende rentetarieven, een donkere macro-economische achtergrond en hogere inputkosten zouden de komende weken druk kunnen uitoefenen op de aandelen van Coca-Cola.

Coca-Cola zou zijn aanwezigheid in de alcoholruimte kunnen vergroten

Het derde kwartaal van 2022 was vrij positief voor Coca-Cola, en het bedrijf rapporteerde omzet en winst die hoger waren dan de consensusschattingen van analisten.

De totale omzet is op jaarbasis met 11% gestegen tot $11,1 miljard, wat $600 miljoen boven verwachting was, terwijl de niet-GAAP-winst per aandeel $0,69 bedroeg (verslaat $0,05).

De organische omzet steeg in het derde kwartaal met 16%. Het is belangrijk op te merken dat Coca-Cola verwacht een organische omzetgroei van 14% tot 15% te realiseren voor het volledige fiscale jaar 2022.

Coca-Cola blijft evolueren onder CEO James Quincey. Volgens Evercore ISI, het vooraanstaande wereldwijde onafhankelijke adviesbureau voor investeringsbankieren, zou de volgende grote stap van de drankengigant kunnen zijn om zijn aanwezigheid in de alcoholruimte te vergroten. Analist Robert Ottenstein van Evercore ISI verklaarde:

De alcoholruimte is een duidelijk gebied dat Coca-Cola zou helpen om haar doel te bereiken om het aantal klanten in de komende tien jaar te verdubbelen en om haar omzetdoelstelling van 4% tot 6% groei te bereiken.

Hoewel het bedrijf een sterke marktpositie en een hoog prijszettingsvermogen heeft, zijn de aandelen van Coca-Cola niet ondergewaardeerd en lijkt het huidige dividendrendement van 2,8% niet aantrekkelijk genoeg om de huidige risico’s te accepteren die gepaard gaan met stijgende rentetarieven, een donkere macro-economische achtergrond en hoge invoerkosten.

Beleggers blijven zich zorgen maken dat een agressieve Federal Reserve de economie in een diepe recessie zal duwen die de bedrijfswinsten en de aandelenmarkten zou kunnen aantasten.

De federal funds rate ligt nu tussen 4,25% en 4,5%, het hoogste niveau sinds 2007, maar de inflatie blijft ruim boven wat volgens de Fed consistent is met een stabiele prijs.

Hoge inflatie geeft aan dat de Amerikaanse centrale bank meer werk te doen heeft en dat de Amerikaanse aandelenmarkt op kortere termijn waarschijnlijk wat turbulentie zal ervaren.

Laten we nu eens kijken naar de basisprincipes. Met een koers-winstverhouding (of “K/W”) van 25,2 bevindt Coca-Cola zich aan de duurdere kant van de markt, gezien het feit dat veel bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt momenteel een K/W-ratio van minder dan 15 hebben.

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie /omzet) worden de Coca-Cola-aandelen verhandeld tegen 6,42, wat meer dan twee keer hoger is dan de koers-omzetverhouding van PepsiCo, Inc. (NASDAQ: PEP), die handelt tegen een P/S van 2,98.

Coca-Cola wordt verhandeld tegen meer dan twintig keer de TTM EBITDA, terwijl PepsiCo wordt verhandeld tegen zestien TTM EBITDA. Om zijn huidige waardering te rechtvaardigen, zou Coca-Cola een uitstekende groei moeten realiseren die ver boven de markt ligt, wat niet gemakkelijk zal zijn.

Technische analyse

De aandelen van Coca-Cola Company zijn sinds 10 oktober 2022 met meer dan 15% gestegen, maar de prijs is weer onder het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gezakt.

Dit zou erop kunnen wijzen dat de prijs weer onder de $60 zou kunnen dalen, en potentiële beleggers moeten er rekening mee houden dat als de Amerikaanse aandelenmarkt een significantere correctiefase ingaat, de aandelenkoers op veel lagere niveaus zou kunnen staan.

Gegevensbron: tradingview.com

Het eerste ondersteuningsniveau staat op $60, terwijl $70 het belangrijke weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder de $60 daalt, zou dit een “verkoop” -signaal zijn en ligt de weg open naar $55 of zelfs lager.

Anderzijds, als de prijs boven de $65 springt, zou het volgende doel de weerstand kunnen zijn bij $70.

Overzicht

Coca-Cola-aandelen zijn sinds 10 oktober 2022 met meer dan 15% gestegen, maar beleggers moeten er rekening mee houden dat Coca-Cola-aandelen niet goedkoop zijn tegen de huidige prijs. Het huidige dividendrendement van 2,8% lijkt ook niet aantrekkelijk in de huidige economische situatie, waarin de Amerikaanse Federal Reserve agressief blijft optreden.

The post Coca-Cola aandelen kopen in januari 2023? appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen