US-rate-cut-March-16

De rente op Amerikaanse staatsobligaties daalt na Fed uitspraken

De rendementen op Amerikaanse staatsobligaties worden op een volatiele manier verhandeld na de laatste opmerkingen over werkgelegenheid van Fed-voorzitter Powell.

Fundamentele analyse: bearish momentum voor obligaties

Eerder deze week steeg het rendement op 10-jaars staatsobligaties naar het hoogste punt sinds maart 2020, terwijl het rendement op 30-jaars obligaties voor het eerst sinds februari met meer dan 2% steeg, aangezien beleggers ook anticipeerden op de vooruitzichten van een snellere groei en inflatie in de VS.

Fed-voorzitter Powell vertelde woensdag aan de Economic Club of New York dat de VS nog ver weg is van waar het moet zijn qua werkgelegenheid.

De rendementen daalden echter de volgende dag, net als gisteren, toen kopers de markt betraden en de 10-jaarsrendementen onder het niveau van 1,25% zijn gebleven, wat wordt beschouwd als een technisch doel op korte termijn.

“Alles wat bearish is voor obligaties speelt zich momenteel af en het momentum op zich lijkt af te nemen”, zegt Ian Lyngen, hoofd Amerikaanse rentestrategie bij BMO Capital Markets.

Lyngen zei ook dat de dalingen mogelijk zijn opgetreden vanwege de verwachtingen van sterke aankopen op de veilingen.

“Ik denk dat een deel van wat we zien een dip is bij het kopen van rente, maar wat nog belangrijker is, is de bezorgdheid dat de terugbetalingsveilingen daadwerkelijk zullen leiden tot meer materiële dipaankopen”, zei hij.

Dinsdag verkocht het Amerikaanse ministerie van Financiën $ 58 miljard aan driejarige obligaties. De verkoopprijs lag op een hoog rendement van 0,196%, dichtbij waar ze voor de veiling stonden.

Beleggers zullen de vraag naar de langerlopende schuldverkopen blijven volgen. Meer informatie over obligaties hier.

Technische analyse: vluchtige handel

De 10-jaars rente op staatsobligaties handelt meer dan 2% lager in de week nadat het gisteren met 3,1% zakte na de uitspraken van Powell. De prijsactie in 10-jaars opbrengsten beweegt echter nog steeds continu hoger.

Amerikaanse 10-jaars rente dagelijkse grafiek (TradingView)

Samenvatting

De rente op Amerikaanse staatsobligaties handelt lager na woensdag te zijn gedaald na de laatste opmerkingen over werkgelegenheid van Fed-voorzitter Powell.

The post De rente op Amerikaanse staatsobligaties daalt na Fed uitspraken appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen