eu-flags-in-front-berlaymont-building

EU begint blockchain technologie te testen voor handel

Blockchain technologie wordt steeds populairder en biedt voor velen in de financiële sector een veilig alternatief. Dit geldt ook voor de uitgifte, handel en afwikkeling van aandelen en obligaties. Dit is precies waar de Europese Unie (EU) zich op gaat testen, aangezien het Europees Parlement in Brussel een pilot van vijf jaar goedkeurde.

Kans voor EU lidstaten

De maatregel werd voor het eerst voorgesteld door de Europese Commissie en geeft EU-leden de kans om nieuwe crypto-applicaties te testen die anders zouden worden geblokkeerd door bestaande wetten die de infrastructuur van de financiële markt regelen. Kamerlid Johan Van Overtveldt zei het volgende:

“Het is essentieel om niet alleen bestaande financiële wetgeving geschikt te maken voor digitaal, maar ook om open te staan voor nieuwe technologie die financiële markten veiliger en efficiënter kan maken.”

Maar Van Overtveldt, die eerder de Belgische minister van Financiën was, waarschuwde dat crypto-experimenten die op kleine schaal leken te werken, nog steeds onverwachte risico’s zouden kunnen opleveren als ze verder gaan dan de pilootfase, eraan toevoegend dat wetgevers in de toekomst “de uitzonderingen grondig moeten onderzoeken … alvorens het op te schalen.”

Overtveldt is niet de enige enthousiast

Van Overtveldt was echter niet de enige die zeer verheugd was met het besluit om blockchain technologie te testen. Mairead McGuinness, de topfunctionaris voor financiële diensten van de Europese Commissie, beschreef het bijvoorbeeld als “baanbrekend werk” dat financiële markten in staat zou kunnen stellen “veiliger te experimenteren” met innovatieve technologie door middel van traditionele financiële instrumenten zoals aandelen, obligaties en tokenize op de beurs verhandelde fondsen, ondanks de beperkingen die normaal in de Europese wetgeving zijn opgenomen.

The post EU begint blockchain technologie te testen voor handel appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen