99023044-s-740x416-2

Aandelen BMW kopen in januari 2023?

De aandelen van Bayerische Motoren Werke AG (ETR: BMW) zijn sinds begin oktober 2022 met meer dan 15% gestegen. De huidige aandelenkoers bedraagt €83.

Europese autofabrikanten blijven voor uitdagingen staan, maar desondanks rapporteerde BMW vorige maand sterke resultaten over het derde kwartaal.

BMW blijft zich richten op het versnellen van de acceptatie van elektrische voertuigen

Bayerische Motoren Werke AG is een beroemde Duitse autofabrikant die bekend staat om zijn automerken, zoals BMW en Mini, evenals ultra-luxe Rolls-Royce.

Het bedrijf rapporteerde vorige maand sterke resultaten over het derde kwartaal; de totale omzet is op jaarbasis met 35,3% gestegen tot €37,18 miljard, terwijl de GAAP-winst per aandeel €4,25 bedroeg.

BMW blijft zich richten op het versnellen van de acceptatie van elektrische voertuigen en het verkoopmomentum blijft sterk aangezien de vraag naar BMW iX en BMW i4 voortdurend stijgt.

In september 2022 leverde BMW meer dan 128.000 elektrische voertuigen aan klanten, wat meer dan het dubbele is van het aantal in dezelfde periode in 2021.

Ondanks knelpunten in de bevoorrading en hoge inflatie zal het aantal leveringen in het vierde kwartaal naar verwachting fors toenemen ten opzichte van het derde kwartaal van 2022.

Een andere positieve informatie is dat het management van het bedrijf verwacht dat de winst vóór belastingen voor het fiscale jaar 2022 aanzienlijk hoger zal zijn in vergelijking met het fiscale jaar 2021.

Tegelijkertijd blijven veel Europese autofabrikanten voor uitdagingen staan, en volgens de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) hebben de registraties van bedrijfsvoertuigen in oktober in de EU het voor de zestiende maand op rij moeilijk, een daling van -8,9%.

Duitsland kende de sterkste daling van de totale verkoop van bedrijfswagens, een daling van -12,4%, gevolgd door Frankrijk en Italië met meer bescheiden verliezen van -5,3% en -3,9%.

Problemen met de toeleveringsketen en hogere grondstofprijzen zijn nog steeds de belangrijkste beperkende factor voor veel bedrijven, terwijl de stijging van de energieprijzen sinds de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een veel langdurigere schok kan zijn voor veel Europese landen. Goldman Sachs rapporteerde:

We blijven verwachten dat de groei in de eerste maanden van 2023 zal vertragen als gevolg van de impact van de energiecrisis op de Duitse economie.

Met een marktkapitalisatie van €55 miljard zijn de aandelen van BMW niet duur, maar beleggers moeten er rekening mee houden dat de wereldeconomie een recessierisico loopt dat de bedrijfswinsten en de aandelenmarkten kan aantasten.

BMW wordt verhandeld tegen minder dan drie keer de TTM EBITDA, wat zeer aantrekkelijk is, maar als Europa in een recessie terechtkomt, kan de aandelenkoers op een lager prijsniveau liggen.

Technische analyse

BMW-aandelen zijn de afgelopen weken in opmars en voorlopig beheersen “bulls” de prijsbeweging.

De prijs is weer boven het 10-daags voortschrijdend gemiddelde uitgekomen, wat zeker een positief teken is; toch, als de Europese aandelenmarkt een meer significante correctiefase ingaat, zou de aandelenkoers op een lager niveau kunnen liggen.

Gegevensbron: tradingview.com

De huidige ondersteuningsniveaus zijn €80 en €70; €90 en €100 vertegenwoordigen de huidige weerstandsniveaus. Als de prijs boven de €90 stijgt, zou dit een signaal zijn om BMW-aandelen te verhandelen, en het volgende doel zou rond de €100 kunnen liggen.

Anderzijds, als de prijs onder de €80 daalt, zou dit een “verkoop” -signaal zijn en zou het volgende doel €75 kunnen zijn.

Conclusie

De aandelen van Bayerische Motoren Werke AG zijn de afgelopen weken gestegen en het bedrijf blijft zich richten op het versnellen van de acceptatie van elektrische voertuigen. Met een marktkapitalisatie van €55 miljard zijn de aandelen van BMW niet duur, maar beleggers moeten er rekening mee houden dat de wereldeconomie een recessierisico loopt dat de bedrijfswinsten en de aandelenmarkten kan aantasten.

The post Aandelen BMW kopen in januari 2023? appeared first on Invezz.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email
Share on print

Gerelateerde artikelen