Op welke toeslagen heb ik recht?

Wat is huurtoeslag en heb ik er recht op?

Wanneer je huur in verhouding met je inkomen hoog is kan je deze toeslag aanvragen. . Niet iedereen heeft hier dus recht op. Heb je recht op deze toeslag?  Waar kan je deze huurtoeslag aanvragen en op hoeveel toeslag per maand heb je recht?

Wat is huurtoeslag?

Huurtoeslag is eigenlijk niet meer dan een bijdrage aan je huurkosten. Wanneer je huur in verhouding met je inkomen hoog is kan je deze toeslag aanvragen.

Heb ik recht op huurtoeslag?

Huurtoeslag krijg je natuurlijk niet zomaar. Of je in aanmerking komt voor huurtoeslag hangt af hoeveel je betaald aan huur, en wat je verdiend. Je huur mag maar tot een maximaal bedrag komen.
Als je jonger bent dan 23 ligt de grens weer iets anders, er word ook gekeken naar de hoogte van je inkomen en je vermogen. Zo zit er een inkomensgrens aan de huurtoeslag.

Hoeveel huurtoeslag kan ik krijgen?

De hoogte van je huurtoeslag kan daarbij ook nog variëren. Het is daarom belangrijk als je gaat samenwonen of op jezelf gaat en huurtoeslag wilt aanvragen om alles correct aan te geven bij de belasting.

Huurtoeslag berekenen en aanvragen.

Voordat je huurtoeslag gaat aanvragen is het belangrijk dat je eerst je gaat berekenen of je er recht op hebt. Houdt in de gaten of je een toeslagpartner hebt, het kan namelijk zijn dat je hierom geen recht hebt op huurtoeslag. Wanneer je de huurtoeslag hebt berekend en je hebt er recht op, is de volgende stap het aanvragen van de huurtoeslag. Geen idee of je recht hebt op huurtoeslag? Online kun je snel en gemakkelijk huurtoeslag berekenen en aanvragen wanneer je hier recht op hebt!

Je kunt een berekening maken door hier te klikken.

Bereken huurtoeslag daarom snel en vraag deze vervolgens aan wanneer je er recht op hebt. Het duurt vaak even voordat je de aanvraag is ingediend, vraag de huursubsidie dus tijdig aan!

Zo kan je ook recht hebben op zorg toeslag. Kijk hier voor ook op de site van de belastingdienst en doe een proef berekening.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!