Wat zijn digitale producten?

Wat zijn digitale producten? En hoe kan ik er geld mee verdienen?

Wanneer je met jouw business producten wilt gaan verkopen kun je dit op verschillende manieren doen. Waar je vroeger er waarschijnlijk voor zou kiezen om fysieke producten te gaan verkopen, hoeft dat tegenwoordig niet meer. Welkom in 2021, je kunt hedendaags namelijk prima toe met digitale producten!

Wat zijn digitale producten?

Digitale producten zijn producten die je kunt bekijken of gebruiken op je computer, telefoon of tablet. Je kunt hierbij denken aan een e-book, een online cursus, een audioboek of een lidmaatschap van een community. Keuze genoeg dus! Weet jij al welke digitaal product je binnenkort gaat lanceren?

Het voordeel  van een digitaal product is dat de kosten van het maken bijzonder laag zijn. Je hoeft het product maar één keer te maken om het vervolgens eindeloos te kunnen verkopen. Dit betekent dus lage kosten en hoge marges. Je hoeft op deze manier niet telkens grondstoffen of halffabrikaten in te kopen. Bovendien heb je altijd een eindeloze voorraad! Het maken en verkopen van digitale producten is de heilige graal van het internet.

Hoe verkoop ik digitale producten via affiliate marketing?

Om je verkopen een extra boost te geven kun je ervoor kiezen gebruik te maken van affiliate marketing. Als het ware besteed je op deze manier je marketing uit. Je geeft affiliates (wederverkopers) een vergoeding voor het verkopen van jouw digitale producten. Dit kunnen bijvoorbeeld andere online ondernemers of influencers zijn. Dit scheelt jou vervolgens weer marketingkosten!

Mocht je nou geen zin hebben om een eigen digitaal producten te maken? Dan kun je ervoor kiezen om juist de producten van iemand anders te gaan verkopen. In dit geval ben je dus zelf de affilliate. Het grote voordeel is dat de comissies op de verkoop van digitale producten vaak vele mager hoger ligt dan die van fysieke producten.

Hoe werkt het verkopen van digitale producten via affiliate marketing?

De promotor of affiliate plaatst een link op zijn website of blog of social mediakanaal. Als een bezoeker of volger op de link klikt wordt deze vervolgens doorgeleid naar de website van de adverteerder. Als er daadwerkelijk gekocht wordt dan krijgt de affiliate hiervoor een beloning, de commissie. Met het promoten / verkopen van digitale producten zijn grote winsten te behalen.

 

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!