Hoe vind ik een nichemarkt?

Hoe vind ik een nichemarkt voor mijn nieuwe business?

Ondernemers zijn het er eigenlijk altijd mee eens. Wanneer je een nieuwe business start, is het verstandig om in een nichemarkt te starten. Een nichemarkt is een klein stukje markt met een zeer specifieke doelgroep met één of weinig aanbieders. Denk je bijvoorbeeld aan het starten van een (online) schoenenwinkel? Dan doe je er misschien verstandig aan om je alleen op sneakers te richten. Of sterker nog: Alleen rode sneakers. In dit laatste geval heb je een echte nichemarkt te pakken.

Door je doelgroep kleiner te maken, kun je deze beter van dienst zijn en zal je vooral op het internet beter gevonden geworden. Iemand die het woord “Sneakers” op Google intypt, zal namelijk al snel op de website van de gevestigde orde zoals Zalando uitkomen. Maar stel je hebt een website met artikelen en een assortiment van alleen maar rode sneakers, dan is de kans groot dat je naar verloop van tijd op de zoekterm rode sneakers beter gevonden zult worden in Google dan Zalando! Dit is het resultaat van het kiezen van een nichemarkt.

Hoe vind ik een nichemarkt? (Stappenplan)

Het vinden van een nichemarkt kan op verschillen manieren. Om een markt te vinden die bij jou past, is het verstandig om te werk te gaan met een stappenplan. Deze kun je doorlopen door het beantwoorden van de volgende vragen:

1. Bedenk wat je passies zijn en schrijf ze op
2. Schrijf daaraan gerelateerde problemen op waarmee je periodiek worstelt.
3. Denk na over zaken waar je je zorgen over maakt of bang voor bent.
4. Vraag je af of je potentiele klant deze problemen of angsten ook heeft
5. Bedenk hoe je deze problemen en angsten kunt oplossen

Wanneer je het stappenplan hebt doorlopen heb je als het goed is een kleine markt gekozen waar je persoonlijk iets mee hebt. Dit werkt motiverend omdat er waarschijnlijk al veel van weet of over te weten wil komen. Dit vergemakkelijkt het analyseren en het feeling krijgen met de markt. Bovendien is op deze manier makkelijk er om bijvoorbeeld een blog of video op te nemen.

Bestaat hier nog geen product voor jouw nichemarkt? Gefeliciteerd, misschien heb je wel een gat in de markt gevonden. Zijn er al wel producten voor? Dit is ook niet erg, misschien is het dan wel een idee om het product van een ander te verkopen, bijvoorbeeld middels affiliatemarketing. Wanneer je het stappenplan hebt doorlopen heb je als het goed is een kleine markt gekozen.

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!