Geld verdienen bloggen

Hoe kun je geld verdienen met bloggen?

Geld verdienen met bloggen, het kan echt! Heb je een hobby en kun je goed schrijven, dan is dit misschien wel iets voor jou! Door simpelweg over je hobby of passie te schrijven, zal je blog bezoekers trekken. Aan deze bezoekers kun je vervolgens geld verdienen. In dit artikel laten we je zien hoe dit in zijn werk gaat.

Waar ga ik over bloggen?

Het is van belang dat je waardevolle informatie deelt, dat wil zeggen als jij helemaal gek bent van paarden en je hier alles over weet te vertellen deze informatie deelt met je lezers. Op deze manier trigger je de mensen je blog te bezoeken, ze leren iets van je en kunnen wellicht dit in het dagelijks leven eenvoudig toepassen.

Hoe wordt mijn blog beter gevonden in Google?

Geld verdienen met bloggen kost tijd, je artikelen moeten worden gevonden en gedeeld. Als je goed vindbaar bent in Google, dan helpt dit enorm. Wanneer je bijvoorbeeld gaat zoeken op; Geld verdienen met bloggen zie je tal van resultaten. Iedereen geeft zijn of haar tips hoe je dit het beste kunt realiseren. Dit hoeft niet perse goed of fout te zijn, echter bepaalt Google welke content (blogs) daadwerkelijk relevant zijn voor een bepaald onderwerp.

Indien je beter gevonden wilt worden in Google, is het handig om te weten op welke woorden veel wordt gezocht. Immers 80% van je zoekverkeer zal je moeten werven via Google. Doordat je een zoekwoordonderzoek gaat doen weet je exact welke zoektermen voor jou onderwerp vaak worden gebruikt. Zelf heb ik veel geleerd van het boek ‘De kleine SEO voor Dummies’. Op deze manier kun je je blog op een dusdanige manier vormgeven dat hij door google wordt gezien als relevant voor de bepaalde zoek term.

Je kunt je voorstellen dat er enorm veel mensen schrijven over onderwerpen als; geld, auto’s etc. als je je gaat toespitsen op een bepaalde tak word je sneller en beter gevonden. Wellicht wel door minder bezoekers, maar de concurrentie ligt een stuk lager.

 

Wanneer ga ik geld verdienen met mijn blog?

Helaas stroomt het geld niet direct binnen na het schrijven van een paar artikelen. Misschien is het niet direct wat je wilt horen, maar het is zoals het is. Ik adviseer je dat je in eerste instantie gaat bloggen omdat je het leuk vindt, voor het tijdverdrijf en je graag je passie met de wereld wilt delen.

Op het moment dat ik dit blog aan het typen ben (7 mei 2020) zal het misschien wel 3-6 maanden duren voordat deze uiteindelijk wordt opgepikt door Google. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Geld verdienen met bloggen kost nu eenmaal tijd. Je kunt wel sneller bezoekers naar website/blog krijgen, maar dat kan natuurlijk niet kosteloos.

Dan zal je moeten investeren in bijvoorbeeld een Google Adwords campagne.. en dat wil je natuurlijk niet mits je hier een budget voor hebt. Daarnaast is het investeren in organisch zoekverkeer (verkeer dat middels een zoekopdracht via google bij je uitkomt) een stuk waardevoller. Wanneer deze lezers je eenmaal weten te vinden is de kans dat ze terugkeren een stuk groter.

Het eerlijke verhaal is dus dat geld verdienen met bloggen veel doorzettingsvermogen en geduld kost. Zie de tijd die je hebt als positief punt, je hebt 3 tot 6 maanden de tijd om een flink aantal blogs/content te schrijven voor je pagina. Wanneer je 3 maanden verder bent kan de sneeuwbal langzaam gaan rollen.

Voor bloggen geldt, je moet eerst zaaien alvorens je kunt oogsten. Je kunt immers niet direct geld verdienen met bloggen door simpelweg een blog te publiceren en te wachten. Indien je over de eigenschappen geduld en doorzettingsvermogen beschikt, lees dan vooral verder hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

Over welk onderwerp moet ik gaan bloggen?

Stap 1 is het bepalen van je onderwerp, denk hierbij aan bijvoorbeeld een hobby of passie. De reden waarom dit van belang is, is als volgt. Over je hobby of passie raak je vaak niet uitgepraat en dit is precies wat de kern van een blog is. Je wilt graag een verhaal met je (toekomstige) lezers delen. Door regelmatig blogs (content) te delen weten bezoekers je makkelijker en sneller te vinden.

Geduld wordt beloond

Zie de tijd die je hebt als positief punt, je hebt 3 tot 6 maanden de tijd om een flink aantal blogs/content te schrijven voor je pagina. Wanneer je 3 maanden verder bent kan de sneeuwbal langzaam gaan rollen. Ook voor bloggen geldt, je moet eerst zaaien alvorens je kunt oogsten. Je kunt immers niet direct geld verdienen met bloggen door simpelweg een blog te publiceren en te wachten.

Hoe vaak moet ik bloggen?

Hoe vaak je moet bloggen is lastig te bepalen, wel is consistentie van belang. Je wilt immers dat je bezoekers ervan op aan kunnen dat je ze periodiek van informatie en nieuwe artikelen voorziet.

In de aanloopfase van de eerste 3 maanden is het van belang dat je regelmatig gaat bloggen. Dit om extra onder de aandacht te komen en om te laten weten dat je relevante informatie te melden hebt.

Zelf probeer ik dagelijks een blog te plaatsen van circa 500 woorden. Let wel op dat de lengte van een blog niet van belang is (minimaal 300 woorden volgens de regels van Google). De inhoud is van groot belang, het moet relevant zijn en onderscheidend ten opzichte van de rest.

Als je de eerste maanden probeert 3-5 artikelen per week online te zetten heb je na 3 maanden zo’n 40-60 artikelen online staan. Een mooi begin lijkt mij. Vervolgens kun je deze frequentie aanpassen waar nodig en kiezen voor 2 blogs in de week. Probeer dit wel op vaste dagen en tijdstippen te doen. Op deze manier zorg je ervoor dat de lezers op een vast moment terugkeren omdat ze iets ‘nieuws’ verwachten.

Uiteraard kun je niet altijd je informatie kwijt in een klein blog, dan plaats je een groter artikel van meer dan 500 woorden, ook dit is goed voor je waardebepaling in de zoekmachines. Je hebt natuurlijk meer tijd nodig voor een groot artikel, dan voor een kleiner artikel. Vandaar dat je de tijd van 2 blogs kunt gebruiken voor het schrijven van een groter artikel.

Wanneer krijg ik bezoekers naar mijn blog? 

Voordat je geld gaat verdienen met bloggen is het van belang dat je bezoekers naar je website/blog krijgt. Dit kun je op verschillende manieren doen, door het schrijven van veel relevante contact is de kans natuurlijk een stuk groter dat mensen je vinden op Google. Maar vergeet ook de kracht van social media niet. Het opstarten van een Facebook pagina draagt zeker bij aan de populariteit van je blog. Wanneer je regelmatig een nieuw blog deelt via social media zal hij een groter bereik hebben en meer bezoekers trekken.

Hoeveel bezoekers krijgt mijn blog per maand?

De aanloopfase kan soms ontzettend frustrerend zijn, ook ik loop nog altijd tegen dit probleem aan. Ik ben inmiddels 2,5 maand bezig en probeer frequent een blok te plaatsen gemiddeld zo’n 1 blog per dag. Soms 1 per blog per 2 dagen, dit zijn dan vaak grotere artikelen. In het begin zal je zien dat je weinig tot geen bezoekers krijgt op je website of blog. Hiermee komen we direct terug op de 1e stap het geduld en doorzettingsvermogen. Rome is tenslotte ook niet in 1 dag gebouwd.

Dit klinkt als een cliché, maar dit is wel de waarheid. Na een week of 6-8 frequent bloggen zul je zien dat je enkele bezoekers zult trekken per dag, de ene dag 2-3 en de andere dag 0.. zolang je een stijgende lijn ziet ben je op de goede weg. Laat je niet uit het veld slaan, geloof mij en ik spreek uit ervaring.. geduld en doorzettingsvermogen wordt beloont! Uiteindelijk ga ook jij geld verdienen met bloggen. En kun je je inkomsten verhogen!

Hoe kan ik geld verdienen met mijn blog? 

Hiervoor kwam je eigenlijk naar dit blog, alleen kun je geen geld verdienen met bloggen voordat je de vorige stappen hebt doorlopen en consequent blijft volgen. Om geld te kunnen verdienen heb je bezoekers nodig, die zorgen immers voor inkomsten op je blog. Dit kan op verschillende manieren.

1. Affiliate marketing

Dit is een erg populair manier en wil niets meer zeggen dat jij beloont wordt wanneer iemand via jouw website of blog iets koopt op een dergelijke website. Populaire webshops zoals Bol.com & Cool blue zijn hier actief mee bezig. Tegen een percentage van de omzet beveel jij hun producten aan middels een blog.

Dit is voor deze bedrijven natuurlijk de voordeligste manier van marketing en zeg nou zelf.. je kunt er zelf een leuk zakcentje mee bijverdienen. Kijk maar eens bij het affiliate programma van bol.com je kunt tot wel 8% commissie ontvangen. Er zijn bloggers die hier tot wel €1.500 per maand mee bijverdienen. Maar zeg nou zelf € 100,- per maand bijverdienen voor het schrijven over je hobby, dat wil jij toch ook?

2. Adsense

Adsense is een reclame dienst van Google, hoe werkt dit? Met Adsense verkoop je eigenlijk een stukje advertentie ruimte op je pagina. Ik zal dit voor de beginnende blogger niet direct aanraden, want dit kan erg commercieel overkomen.. Probeer eerst een continue bezoekersstroom te creëren alvorens je hiermee begint.

Adsense plaats relevante advertenties die passen bij je website. Wanneer klanten hierop klikken ontvang jij enkele centen tot euro’s wanneer ze overgaan tot daadwerkelijke aankoop van een product. Je bepaalt helemaal zelf waar de advertentie komt te staan en hoe dit vorm wordt gegeven op je website (banner, stukje tekst etc.)

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Leer winstgevend handelen

Via deze masterclass leer je winstgevend handelen op de beurs in je eigen tijd! 

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!